AKTIV PÅ LIVESTOCK

Livestock har som mål å øke aktivitetstilbudet i Nord-Østerdalen og promotere fjellregionens muligheter og potensiale innen ekstremsport og aktivt friluftsliv. Følg med for nærmere informasjon om årets program.

Aktivitetene er en viktig del av Livestock, og vi fokuserer hvert år på å øke det generelle aktivitetstilbudet under festivalen, samt kvaliteten på eksisterende tilbud. Festivalen ønsker å videreføre konseptet med å tilby et komplett program for alle aktivitetsnivåer og aldre. Man trenger heller ikke å ha kjøpt festivalbillett for å bli med på aktivitetene, dette skal være et tilbud for alle!

Hvis det er noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt med basecampansvarlig Hans Rasmussen.

Mail hans@livestockfestivalen.no eller ring på telefon 97 95 85 64.

Downhillsykling / Stisykling

Under Livestock tilbyr vi guidede stisykkelturer i Alvdal, og shuttlesykling på Tronfjells fantastiske utvalg av stier.

DOWNHILLSYKLING

Lørdag tilbyr vi shuttlebasert downhillsykling på det majestetiske Tronfjell i Alvdal.

Tronfjell er et lite mekka for sykling i Nord-Østerdalen, og det er mange uoppdagede perler på veined fra både Tronsvangen og Flattron. Fra Flattron kan du sykle 800 høydemeter nedover på noen av de beste singletrackstiene i landet, og den lette tilgangen til stiene gjør dette til et unikt område i norsk sammenheng. Det er også bygget flere elementer i deler av løypa for å legge til rette for downhillbasert sykling.

I tillegg vil vanlig shuttling tilbyr vi også halvdagskort med lokal guide. Sammen med guiden vår tar vi for oss et lite knippe av disse stiene. Dette er en tur hvor både nybegynnere og erfarne terrengsyklister kan kose seg glugg i hjel.

Stiene passer både for stisykler (anbefalt  minimum 120 mm vandring) og downhillsykler.

 

STISYKLING

Lørdag og søndag tilbyr vi guidet stiturer på noen av de beste stiene i Alvdal.

På lørdag tilbyr vi stisykling i området rundt Kvebergsvangen. Vi legger opp turen ut fra vær og føre, men garanterer at det blir den vanlige blandingen av tekniske utfordringer, flytstier og god stemning.

Ord for dagen: glede, barnål og utsikt! Oppmøte er på Kvebergsvangen – Avreise herfra blir 11:00.

Lørdag har vi i tillegg muligheten til å tilby de yngre deltakerne en egen tur tilrettelagt for barn. Dette vil bli arrangert i området rundt Tronsvangen. Oppmøte for denne turen er ved avkjøringa opp mot Tronsvangen.

På søndag reiser vi inn til hjertet av Alvdals fjellheim – Alvdal Vestfjell. Turen vil starte på Nyhussætra og ende opp på Plassen.

Det vil bli arrangert transport opp til Nyhussætra i Sølndalen som går fra Joker/N.O.Dæhlie langs Folldalsvegen 11:00. Stisykkelturen på søndag går i noe av Alvdals flotteste turterreng, og i det aktive seterlandskapet i Sølndalen og Haustdalen.

Vi starter på Nyhussætra med en slak stigning, før vi dundrer ned på fantastisk flytsti ned til Kjemsjøen. Videre følger en fartsfylt nedkjøring til Kjemsjølia før vi tråkker oss bort på flytstier til Haustdalen for kaffe og rømmevafler. Etter en liten pust i bakken setter vi kursen ned mot bygda og fartsetappen fra Haustdalen og ned til Joker/N.O.Dæhlie og avslutning på turen. Turlengde 3-4 timer.

Ord for dagen: høyfjell, vafler og magi!

Buldring

Under festivalen vil det bli arrangert en buldrecamp. Buldring er en veldig enkelt tilgjengelig og ren form for klatring. Det gjennomføres uten sikringer på kampesteiner som sjeldent blir høyere enn 4-5 meter.

I Jutulgrava i Rendalen vil vi under årets festival tilby guiding både for drevne klaterere og for de som ikke har så mye erfaring. Jutulgrava har vist seg å være et lite paradis av stein tett i tett over et område på en kvadratkilometer. I et område med lite nedbør og hvor sommertemperaturene sjelden blir plagsomt høye, ligger forholdene til rette for buldring.

En halv håndfull klatrere har i løpet av de siste tre somrene utviklet rundt 100 buldre i grader fra 3 til 7C. På den faste granitten er det sva, overheng, seriøse krimper og slopetopper, med noe for alle, fra muskelklatrerne til de finslepne teknikerne.

Det vil bil gjennomført guiding i dette området både lørdag og søndag under festivalen. Avreise skjer fra festivalområdet mellom 10.30 og 11.00.

Påmelding kan gjøres her: https://livestock.hoopla.no/sales/3078711942

I tillegg vil det være en buldrevegg tilgjengelig på dagtid lørdag på festivalområdet hvor man kan få testet sine ferdigheter og få inn en god treningsøkt på festivalen.

Det vil også bli avholdt en buldrekonkurranse på lørdag kveld. Denne starter 18:30. For å delta er det bare å møte opp ved klatreveggen. Ta med egne klatresko og bli med på årets minst høytidelige klatrekonkurranse.

Klatring

I år kan Livestock for tredje året på rad tilby klippeklatring for dem som vil høyere enn hva buldresteinene åpner for.

Godt oppe i fjellsiden mot Tron ligger Mjeltsten, en 25 meter høy kampestein med ruter fra absolutt nybegynnernivå til nok for de aller sterkeste. Der kan alle få en god treningsøkt og en luftig opplevelse mellom konsertene.

Livestock arrangerer guidet klatring lørdag og søndag for både nybegynnere og drevne klatrere. Det vil bli kursing i klatring og rappellering for nybegynnerne. For de erfarne er det etablert en håndfull ruter fra 7- til 8-, og én uåpnet rute på minst 8 som står åpen og venter på førstebestigning.

Klatring er en sport som gir god trening av hele kroppen, sterk mestringsfølelse, kontroll på høydeskrekk, spenning og luftige opplevelser. Mjeltsten er ikke så høy i seg selv, men siden den ligger et stykke opp i en bratt fjellside føles det hele veldig eksponert.

Dette er en ypperlig mulighet til å lære det grunnleggende om klatresporten og vurdere om det er noe for deg – Dessuten er det fryktelig gøy.

Det vil i anledning av årets festival bli boltet og tilrettelagt for enda flere klatreruter, så muligheten til å snike til seg en førstebestigning kan absolutt være tilstede.

For påmelding gå til https://livestock.hoopla.no/sales/3078711942

Paintball

Slå deg løs med lek i skogen. Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer paintball i skogen ved skytterbanen på Stormoen. Trenger du noe for å aktivisere deg på dagtid er det bare å henvende seg til basecampområdet og melde deg på.

Kalvkamp – Basecamp for Kalvstock

Å klatre opp på hva som helst og rase fort nedover er grunnleggende del av manges lek. Livestock tar de yngste sin spenningstrang på alvor og tilrettelegger de fleste av aktivitetene vår for stort sett alle aldre.

Klatring kan alle nyte fra en ung alder, og det er ikke minst en fantastisk familieaktivitet. Spenning og naturopplevelser som hele familien kan dele. I tillegg kan det å sikre hverandre være med å bygge tillit og forståelse av ansvar innad i familien.

Yoga gir de unge muligheten til å forstå gleden av bevegelse og kan legge grunnlag for annen idrett og velbehag og helse senere i livet. I tillegg er det gøy å leke seg med bevegelser.

Vi kan også friste de unge med fart i naturskjønne omgivelser i store hastigheter utover fjellsidene på Tronfjell. Barn og ungdom kan også få mye ut av stisyklingen som trener opp tekniske ferdigheter, god kondis og fokus. Ikke minst får de lære å være i naturen på en annen måte enn når de går tur.

Alle aktiviteter er i utgangspunktet tilgjengelig for alle aldre, men er du i tvil om du kan melde deg eller dine barn på aktivitetene våre, ta kontakt med oss og forhør deg om mulighetene.

Alle basecampforespørsler går til Hans Rasmussen (mail: hans@livestockfestivalen.no, telefon: 97958564).

Barneyoga

I år vil vi i forbindelse med Kalvstock tilby yoga for barn sammen med voksne. Dette tilbyr vi i samarbeid med yogaparet Anders & Berit i Ekvilibrium på Røros. Anders og Berit har lang erfaring fra yogaundervisning i inn- og utland og kommer til Livestock i år for å tilby uhøytidlig yoga og lek med bevegelse for barn og foreldre.

Alt du trenger å ta med er behagelige klær for en behagelig aktivitet. Vi stiller med yogamatter og dyktige lærere.

Påmelding vil skje på Kalvstock og aktiviteten vil finne sted i Flåklypasalen inne i Aukrustsenteret.

For mer informasjon om ekvilibrium kan du se her: http://ekvilibriumyoga.wordpress.com/

Flåteturer

Familievennlig og spennende flåtetur. Turene på raftingflåte varer i overkant av en time og har plass til 14 personer. Aldersgrense 6 år.

Basecamp-priser

Guidet klatring

kr. 100,-

Innføring i klatring og leie av utstyr

kr. 500,-

Guidet buldring

kr. 100,-

Stisykling guidet tur

kr. 150,-

Shuttling sykkel:

Dagskort

kr. 250,-

Dagskort med halvdag guide

kr. 350,-

Alle priser er eks. billettavgift.