AKTIV PÅ LIVESTOCK

Livestock jobber for å øke aktivitetstilbudet i Nord-Østerdalen og promotere fjellregionens muligheter og potensiale innen ekstremsport og aktivt friluftsliv. Følg med for nærmere informasjon om årets program.

Aktivitetene er en viktig del av Livestock. Mellom konsertene kan du få luftige og fartsfylte opplevelser, og en god dose mestringsfølelse, i storslått natur. Livestock tilbyr aktiviteter for alle – store og små, nybegynnere så vel som de mer erfarne eventyrerne.

Du trenger ikke kjøpe festivalbillett for å bli med på aktivitetene, dette er et tilbud for alle!

Hvis det er noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt:

Hans Rasmussen, klatring: hans@livestockfestivalen.no
Audun Lutnæs, sykling: audun@livestockfestivalen.no
Birgitte Lie, aktivitetsansvarlig på området: birgitte@livestockfestivalen.no
Amund Semmingsen, aktiviteter Kalvstock: amund@livestockfestivalen.no

Sykkelturer 2018

Lørdag

SHUTTLE PÅ TRONFJELL

Lørdag tilbyr vi shuttlebasert downhillsykling på majestetiske Tronfjell i Alvdal. 
Tronfjell er et lite mekka for sykling i Nord-Østerdalen, og det er mange uoppdagede perler på vei ned fra både Tronsvangen og Flattron. Med Norges nest høyeste bilvei som utgangspunkt, kan du få opp til 900 høydemeter nedover fra Flattron. Syklingen på Tronfjell byr på både høyfjellssykling, barnålstier, flyt, fart og teknisk terreng. Her er det noe for enhver.

Tidspunkt: 10 – 17

Pris: 300 kr for dagspass

Nivå: Nybegynner til krevende

Halvdagsguide på Tronfjell

Vi tar deg med på de beste stiene Tronfjell har å by på.
Vi bruker shuttle opp for å få maksimalt ut av dagen. Kanskje blir du også tatt med på stien som prydet forsiden til Terrengsykkel i august 2017?

Tidspunkt: 10 – 14

Pris: 350 kr (inkl. dagspass shuttle)

Nivå: Nybegynner til krevende (tilpasses gruppen)

GUIDET TUR 1: TYNSETS BESTE

Bli med på en av de mest episke nedoverstiene i regionen – Grønnfjellrunden på Tynset fikk til og med Terrengsykkels utsendte til å rope av glede!
Dette er en rundtur med alle elementer som hører hjemme på en god sykkeltur. Flyt, barnål, høyfjell, teknisk terreng og fantastiske naturopplevelser.

Tidspunkt: 10 – 15

Pris: 200 kr

Nivå: Middels

 

GUIDET TUR 2: TIDSKLEMMETUREN

For deg som både skal ha med kidsa på Kalvstock og i tillegg få med deg alle konsertene på kvelden.
Guiden pakker inn en liten gavepakke av stier på Tronfjell for at du skal få maksimalt ut av dagen. To timer med shuttling og lykke før kveldsstell og festival!

Tidspunkt: 15 – 17

Pris: 150 kr

Nivå: Nybegynner til krevende (tilpasses gruppen)

Søndag

GUIDET TUR 1: ALVDAL VESTFJELL – INDREFILETEN

Bli med inn i fantastiske Sølndalen, indrefileten i Alvdal.
Vi kjøres inn til Nyhussætra og tråkker oss innover på fantastiske høyfjellsstier, fra setergrend til setergrend, før vi avslutter med barnålssti ned til bygda. Vi legger også inn en stopp på ei seter for rømmevafler og påfyll. Observante Terrengsykkel-lesere vil kjenne igjen turen fra august-utgaven 2017!

Tidspunkt: 10 – 15

Pris: 200 kr

Nivå: middels

GUIDET TUR 2: TYNSETS BESTE

Bli med på en av de mest episke nedoverstiene i regionen!
Grønnfjellrunden på Tynset fikk til og med Terrengsykkels utsendte til å rope av glede! Dette er en rundtur med alle elementer som hører med på en god sykkeltur. Flyt, barnål, høyfjell, teknisk terreng og fantastiske naturopplevelser.

Tidspunkt: 10 – 15

Pris: 200 kr

Nivå: Middels

GUIDET TUR 3: TEKNIKK-KURS MED EMIL CARLSON

Bli med en av Norges mest meritterte downhillsyklister på teknikk-kurs!
Emil Carlson deler rundhåndig ut tips og triks på veien mens vi tråkker oss gjennom noen av de flotteste stiene i Alvdal. Dette er en mulighet du ikke bør gå glipp av!

Tidspunkt: 10 – 15

Pris: 500 kr

Nivå: Nybegynner til middels

KALVSTOCKTUR

I samarbeid med Team Ahlsell Cube legger ut på lavterskeltur for å vise gleden av å forsere stier og terreng med sykkel! Med svært trivelige guider i svært trivelig terreng er dette en flott introduksjon til terrengsykling for alle barn med en stisyklist i magen! Vi deler opp gruppene etter alder og erfaring i opp til 6 år, 6 – 10 år og 10 – 15 år.

Dette blir en morsom opplevelse i et nydelig terreng, med hyggelige og erfarne guider – og er en fin innledning for barn som ønsker å utforske gleden av å forsere stier på sykkel!

Hvor: Ripan

Tidspunkt: 11 – 13

Pris: GRATIS

Nivå: Nybegynner.

single-image

Buldring

Livestock arrangerer buldrecamp! Buldring er en enkel, tilgjengelig og ren form for klatring. Det gjennomføres uten sikringer på kampesteiner som sjeldent blir høyere enn 4-5 meter.

I Jutulgrava i Rendalen blir det guiding både for drevne klatrere, og for de som ikke har så mye erfaring. Jutulgrava har vist seg å være et lite paradis av stein – tett i tett over et område på en kvadratkilometer. I et område med lite nedbør og hvor sommertemperaturene sjelden blir plagsomt høye, ligger forholdene godt til rette for buldring.

En halv håndfull klatrere har utviklet rundt hundre buldre i grader fra 3 til 7C. På den faste granitten er det sva, overheng, seriøse krimper og slopetopper, med noe for alle, fra muskelklatrerne til de finslepne teknikerne.

Vi leier ut klatresko for de som trenger det og gir innføring i buldring for alle nivåer. Hvis du er en dreven buldrer og står for egen transport, er det rett og slett bare å møte opp, men vi setter likevel pris på en mail for å få oversikt over antall deltakere.

Når: Lørdag og søndag 10.30 – 17.00. Felles avreise fra Stormoen kl 10.30. Kjentfolk vil være i buldreområdet frem til 17.00. Det er selvfølgelig lov å komme og reise både tidligere og senere.

Kontaktperson: Hans Rasmussen, tlf: 97958564, mail: hans@livestockfestivalen.no

Pris: (Alle priser eksklusiv billettavgift)

Utstyrsleie – Sko og kalk: 100 kr

Innføring i buldring: 200 kr

Guiding og skyss til og fra området: 75 kr

Buldrekonkurranse

Vår fantastiske buldrevegg, designet av Magnus Midtbø og Tjelmeland Friksjon, er tilgjengelig på dagtid lørdag på festivalområdet. Her kan man kan få testet sine ferdigheter og få inn en god treningsøkt i løpet av festivalen.

Klokka 18.00 lørdag kveld blir det buldrekonkurranse på Skytterbanen. For å delta er det bare å møte opp ved klatreveggen. Ta med egne klatresko og bli med på årets minst høytidelige klatrekonkurranse akkompagnert av musikk fra hovedscena på Livestock.

Klippeklatring

I år kan Livestock for fjerde året på rad tilby klippeklatring for dem som vil høyere enn hva buldresteinene åpner for.

Godt oppe i fjellsiden mot Tron ligger Mjeltsten, en 25 meter høy kampestein med ruter fra absolutt nybegynnernivå til nok for de aller sterkeste. Der kan alle få en god treningsøkt og en luftig opplevelse mellom konsertene.

Livestock arrangerer guidet klatring lørdag og søndag for både nybegynnere og drevne klatrere. Det vil bli kursing i klatring og rappellering for nybegynnerne. For de erfarne er det etablert en håndfull ruter fra 7- til 8-, og én uåpnet rute på minst 8 som står åpen og venter på førstebestigning.

Klatring er en sport som gir god trening av hele kroppen, sterk mestringsfølelse, kontroll på høydeskrekk, spenning og luftige opplevelser. Mjeltsten er ikke så høy i seg selv, men siden den ligger et stykke opp i en bratt fjellside føles det hele veldig eksponert.

Dette er en ypperlig mulighet til å lære det grunnleggende om klatresporten og vurdere om det er noe for deg – dessuten er det fryktelig gøy. Klatring er en fin sport for hele familien og vi legger til rette for at alle aldre og alle nivåer kan få prøvd seg på klatring under vår under kyndig veiledning.

Det vil i anledning av årets festival bli boltet og tilrettelagt for enda flere klatreruter, så muligheten til å snike til seg en førstebestigning kan absolutt være tilstede.

Når: Avreise fra Stormoen 10:00 Søndag. Innføringskurset vil vare frem til 16.

Kontaktperson: Hans Rasmussen, tlf: 97958564, mail: hans@livestockfestivalen.no

Pris: (Alle priser eksklusiv billettavgift)

Utstyrsleie (hjelm, sele og sko): 150 kr

Innføringskurs i klatring (Inklusiv utstyrsleie): 500 kr

Guiding: 100 kr

Aktiviteter for barn

Å klatre opp på hva som helst og rase fort nedover er grunnleggende del av manges lek. Livestock tar de yngste sin spenningstrang på alvor og tilrettelegger de fleste av aktivitetene vår for stort sett alle aldre.

Årets aktiviteter foregår både på Kalvstocks festivalområde på lørdag og i nærområdets sykkelløyper og klatreruter på søndag.

KLATRING
Klatring kan alle nyte fra en ung alder, og ikke minst er det en fantastisk familieaktivitet. I år kan klatring oppleves i vår egen klatrevegg på Kalvstock, og i nærområdets klatreruter. På Kalvstock vil barn i alle aldre få muligheten til å låne utstyr og prøve seg på klatringens gleder i vår nybygde klatrevegg. Vil dere ha stein mellom fingrene, tilbyr vi klatring for hele familien på Mjelsten i Tron. En diger kampestein med ruter i alle vanskelighetsgrader.

STISYKLING
Vi kan også friste de unge med fart i naturskjønne omgivelser i store hastigheter utover fjellsidene på Tronfjell. Sykkelsetet er en unik mulighet til å utvikle ferdigheter og oppleve naturen på en fartsfylt og spennende måte.

RAFTING PÅ GLOMMA
Rafting skjer i umiddelbar nærhet til festivalområdet på lørdag. Opplev Alvdal fra det våte element padlende i raftingbåter med strømmen nedover Glomma. Alle deltakere får låne våtdrakter – og muligheten for et bad er tilstede for de aller tøffeste.

I tillegg til dette vil Kalvstock by på flere andre aktiviteter som blant annet fisking, rebusløp, og mini-pilates.

Alle aktiviteter er i utgangspunktet tilgjengelig for alle aldre, men er du i tvil om du kan melde deg eller dine barn på aktivitetene våre, ta kontakt med oss og forhør deg om mulighetene.

Spørsmål? Ta kontakt med Birgitte Lie på mail: birgitte@livestockfestivalen.no eller telefon: 91534580

KJØP BILLETTER HER!