BLACK DEBBATH

Black Debbath har levert blytung, norskspråklig politisk rock med humoristisk preg i drøye femten år.

Fra gjennombruddet Tung, tung politisk rock med Problemer innad i Høyre i 1999 til fjorårets mesterlige Universell Riffsynsing med den clairvoyante hit-singelen Dum Dum Minister har de kontinuerlig kommet med fengende skråblikk på samfunnet akkompagnert av blytunge rytmer og feite søttitallsinspirerte bluesriff.

Lars Lønning, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen har lang erfaring både sammen og hver for seg i band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Thulsa Doom, De sørgelige restene, El Doom and The Born Electric og marOder, og høster etter hvert vel så bra kritikker for sine musikalske prestasjoner som sine humoristiske krumspring.

De har spilt over alt, leverer alltid et gnistrende show og er også kjent for sin humoristiske rockequiz som hittil har kommet i to bokutgaver på No Comprendo Press.

1999 – Tung, tung politisk rock. Ble tildelt spellemannsprisen i klassen for tungrock av en prisutdeler med integritet nok til å se bort fra de kråketærne en eller annen dust i juryen hadde skrevet på lappen.
2001 – Welcome to Norway. Tidenes tyngste turistguide til Norge. Foreløpig bare tilgjengelig i britisk utgave
2004 – Den femte statsmakt.
2006 – Naar vi døde rocker. En tungrockhyllest til Ibsen.
2007 –  Black Debbath hyller kvinnen
2013 – Nå får det faen meg være rock – akademisk stoner-rock
2015 – Universell Riffsynsing