Di Derre

Lyden av norsk 90-talls-pop – Di Derre – feiret 25-årsjubileum i 2018, med splitter nytt album og påfølgende jubileumsturné.

Albumet Høyenhall mottok strålende kritikker, og singelen “Det Går Fint” er blitt en godt etablert radiohit. I tillegg til de gode, gamle slagerne “Jenter”, “Rumba med Gunn (1-2-3)” og “Syk”, har publikum nå fått et nytt knippe slagere med høy allsangfaktor!

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet “Historien om et band” inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og satte stadig nye publikumsrekorder.

Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer. I 2015 skrev bandet historie med å spille for omlag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. I 2017 satte de publikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, mens nærmere 6000 fikk med seg folkefesten under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet festivalens hovedscene. I tillegg til å ha spilt for over 5000 jublende moldensere under Moldejazzen i 2018, solgte Di Derre ut sin tradisjonelle førjulskonsert på Sentrum Scene i rekordfart. Det ble satt opp ekstrakonsert – også denne utsolgt. Sommeren 2019 skal bandet spille sammen med selveste KORK på Frognerseteren Amfi i Oslo, og samtlige konserter utsolgte!

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen “Den derre med Di derre”, kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – “Jenter & Sånn” som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten ”Jenter” ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren ”Rumba med Gunn (1-2-3)”, og solgte hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer “Den derre med Di Derre” (1993), “Gym” (1996), “Slå meg på” (1998) og “Di beste med Di Derre” (2006).

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).