Frode Alnæs og Funky Fjellfolk

Frode Alnæs, en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere, er klar for Livestock 2017. Frode er mannen bak låter som «Long December Night», «Everyone Needs a Friend» og «Invisible Man» for å nevne noen, og var en av frontfigurene i bandet «Dance With a Stranger». Han deler scene med Funky Fjellfolk som debuterte som band her i 2013, og som nå gjester festivalen for fjerde gang. Funky Fjellfolk består av det beste som kan krype og gå av funky musikere i Nord-Østerdal, og spiller en herlig miks av funk- og diskolåter. Dette vil sette et kult preg på en konsert ellers stappet med Alnæs-hits.

Frode Alnæs og Funky Fjellfolk møtes nå til musikalsk samarbeid for andre gang. Første gang var på Røros i oktober 2016. En konsert som må betegnes som en gedigen suksess for både publikum og musikere!

Frode har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en dyktig sanger. Frode Alnæs har alltid ønsket å spille på mange strenger. Han er artisten og komponisten som konsekvent forsøker å bryte musikalske grenser. Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har han spilt det meste med de fleste og de beste. Frode er gitarvirtuosen og «sjefen» i bandet Dance With A Stranger, og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han er mannen bak melodier som ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” samt verdenskjente ”Vitae Lux”. Høsten 2013 var Frode aktuell med sitt nye soloalbum «Envy The Man»: En pop-plate fylt med vakker og variert musikk, både ballader og svingende up-tempo låter. Også her har Frode skrevet all musikken selv – og synger selv. I mars 2016 kom hans første – og lenge etterspurte – instrumentalplate «Kanestrøm», med en tydelig signatur fra Frode som gitarist og komponist.

Funky Fjellfolk består av Vegar Bekken, Ane Linn Haagaas, Tore Reppe, Erik Roll, Tommy Dalbakk, Håvard Dahl, Morten Tømmermo, Jon Erik Gjelten, Magne Erik Røe, Olav Korssjøen og Simen Nyhus.

Frode Alnæs og Funky Fjellfolk gleder seg enormt til å komme til årets Livestock og blåse liv i publikum!