Jarle Skavhellen

Jarle Skavhellen har på kort tid gjort seg bemerket på den internasjonale musikkscenen.

Med sin unike stemme, blandet med tradisjonell akustisk folk og atmosfærisk  produksjon ble debutsingelen ”The Ghost in Your Smile” en viral hit, med over 2,5 millioner avspillinger på Spotify, og topping av strømmelister både globalt og i USA.

Skavhellen ble plukket opp av flere internasjonale musikkplattformer, blant annet Clash, Gold Flake Paint, og Indie Shuffle, og signerte raskt med Nettwerk Music Group.

Debutalbumet ble sluppet i 2018, og høstet en rekke gode anmeldelser fra både norsk og internasjonal presse. Det siste året har han også spilt på både Bergenfest og Øya, og turnert i Europa med Ciaran Lavery, Teitur, og Villagers. En oppvekst sterkt preget av musikk har ført Jarle inn og ut av flere band, prosjekter og musikalske sjangere gjennom årene, fra trash-metal til tropisk indie-rock. Med sitt soloprosjekt satser han på indiefolk og Americana, inspirert av ikoniske gitarister som Chet Atkins and Dave Van Ronk. Jarle Skavhellen har kommet for å bli og man gjør lurt i å holde han på radaren.

Hør Jarle Skavhellen på Spotify.