MARIT LARSEN

Marit Larsen kommer til Livestock 2017!

Marit Larsen (f.1983) tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don ́t Say You Love Me” ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler og album på verdensbasis.

I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Det kritikerroste fjerdealbumet When The Morning Comes, ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv.

I 2016 tok hun det hele et stort steg videre. Hun opprettet eget label – Håndbrygg Records – og er nå helt uavhengig for første gang i sin karriere. 2016 representerte en ny epoke for Marit som artist, men også for Marits lyttere over hele verden. 1. april 2016 slapp hun Joni was right, den første utgivelsen på Håndbrygg Records. Det nye låtmaterialet tok publikum litt nærmere Marit. Vi ble med henne bort i det hjørnet av baren der Joni Mitchell og Gillian Welch sitter. Flere strenger, mer sjel. Hun svingte ut på et sidespor forbi den rendyrkede popmusikken og bort til folken. En vei man hele tiden har visst at Marit ville bevege seg inn på, uten å helt vite når. I 2016 skjedde det, altså. Joni was right, ble hyllet av både fans og kritikere da låtene ble sluppet i henholdsvis april og september. Med seg i studio har Marit hatt den samme solide gjengen som er med henne på scenen – Mari Kreken, Tor Egil Kreken og Christer Slaaen.

Det hele ble feiret med en rekke konserter der publikum fikk stifte nærmere bekjentskap med det nye, sjelfulle låtuniverset – et univers der også velkjente pop-perler ikles ny drakt. Kvartetten gir den innholdsrike låtkatalogen en mer akustisk innpakning – personlig og nært, mer folk og enda mer Marit.