Pom Poko

Etter å ha signert med Bella Union rett før sommeren 2018 og stadig bemerket seg med sine elleville liveshow både i Norge og internasjonalt, slapp Pom Poko endelig debutalbumet «Birthday» i 2019.

Den unge kvartetten, som består av Ragnhild Fangel Jamtveit (vokal), Martin Miguel Tonne (gitar), Jonas Krøvel (bass) og Ola Djupvik (trommer) oppstod i Trondheim, da de gikk på Jazzlinja ved NTNU for bare få år siden. Nå har de allerede tatt store deler av Europa og verden med storm med mange spillejobber og radiospillinger på BBC1, BBC6, RadioEins (Tyskland) og Radio 3 (Spania) for å nevne noe.

Albumet er oppkalt etter en av de første låtene bandet lagde og spilte inn, og det føltes naturlig for bandet å kalle det opp etter sangen.
– Det er en ikonisk låt. Jeg har aldri hørt noe som den sangen. Det var låta som fikk oss til å skjønne at dette er noe, sier Ola Djupvik.

Pom Poko forteller at det ikke er noen bestemt tematikk på debutalbumet, men beskriver låtene som spaca og fargerike.

– Hvis man leter tror jeg man kan finne masse sammenhenger. Det er samme univers, selv om tematikken er forskjellig. Det er som å gå inn på en fest med mange små fester i hvert rom, sier vokalist og tekstforfatter Ragnhild Fangel Jamtveit.

«Birthday» følger opp singler som «Crazy Energy Night» og «Follow The Lights». Sistnevnte ble belønnet med terningkast 6 i Aftenposten, som skrev av at låta er Den feteste rockelåten akkurat nå. Som om ikke det var nok så fulgte selveste The New York Times like etter med svært rosende ord om singelen.

2018 ble et travelt år for Pom Poko, som blant annet har spilt på  Eurosonic, JaJaJa, Tallin Music Week,Live At Leeds, Reeperbahn Festival, Waves Vienna, Bastille Sounds og Iceland Airwaves, i tillegg til en rekke andre festivaler og egne konserter. Europa har tatt i mot kvartetten med åpne armer og med ny materiale er bandet nå klare for en ny og større runde, etter å ha vist seg frem som et av Norges beste liveband i året som var.

Pom Poko er signert på Indianer Management (Highasakite, Bernhoft, Team Me, Siv Jakobsen, Amanda Tenfjord m.fl), det anerkjente bookingbyrået ATC Live og plateselskapet Bella Union (Beach House, Father John Misty og The Flaming Lips).