LIVESTOCK BASECAMP

Livestock Basecamp har som mål å øke aktivitetstilbudet i Nord-Østerdalen og promotere fjellregionens muligheter og potensiale innen ekstremsport og aktivt friluftsliv. Følg med for nærmere informasjon om årets program.

Basecampen er en viktig del av Livestock, og vi fokuserer hvert år på å øke det generelle aktivitetstilbudet under festivalen, samt kvaliteten på eksisterende tilbud. Festivalen ønsker å videreføre konseptet med å tilby et komplett program for alle aktivitetsnivåer og aldre. Man trenger heller ikke å ha kjøpt festivalbillett for å bli med på aktivitetene, dette skal være et tilbud for alle!

Hvis det er noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt med basecampansvarlig Hans Rasmussen.

Mail hans@livestockfestivalen.no eller ring på telefon 97 95 85 64.

Fjoråret bød på nyvinninger innenfor klatring og sykling. Dette har vi, blant annet med midler fra gjensidigestiftelsen (http://www.gjensidigestiftelsen.no/), kunnet videreutvikle i år for å ta imot enda flere deltakere og gi enda råere opplevelser. Det vil bli flere sykkelstier klar for årets festival, samtidig som downhill-løypa vil få store oppgraderinger og flere elementer.

Klatringen vil foregå på flere felter med nyboltede ruter som står og venter på gjester på alle ferdighetsnivåer.

Årets nyhet er rafting som vi vil tilby sammen med Dunder Adventures.

Basecampen er en viktig del av Livestock, og vi fokuserer hvert år på å øke det generelle aktivitetstilbudet under festivalen, samt kvaliteten på eksisterende tilbud. Festivalen ønsker å videreføre konseptet med å tilby et komplett program for alle aktivitetsnivåer og aldre. Man trenger heller ikke å ha kjøpt festivalbillett for å bli med på aktivitetene, dette skal være et tilbud for alle!

Hvis det er noe du lurer på og ikke finner informasjon om på siden ikke nøl med å ta kontakt med basecampansvarlig Hans Rasmussen.

Mail hans@livestockfestivalen.no eller telefon 97958564


Basecamp-området

For de som vil nyte hvert sekund av festivalen tilbyr vår egen chill-out zone på festivalen. Denne vil preges av Livestocks egen klatrevegg, sammen med andre aktiviteter for festivaldeltakere som ønsker seg en mer aktiv tilværelse mens de venter på at musikken og festen skal starte igjen.

Aktivitetene som tilbys på området lørdag i 2016 er:

Rodeokonkurranse
Paintball
Spillrom
Buldring

For mer info om aktivitetene se her.


Downhillsykling / Stisykling

Under Livestock tilbyr vi guidede stisykkelturer i Alvdal, og shuttlesykling på Tronfjells fantastiske utvalg av stier.

DOWNHILLSYKLING

Lørdag tilbyr vi shuttlebasert downhillsykling på det majestetiske Tronfjell i Alvdal.

Tronfjell er et lite mekka for sykling i Nord-Østerdalen, og det er mange uoppdagede perler på vei ned fra både Tronsvangen og Flattron. Fra Flattron kan du sykle 800 høydemeter nedover på noen av de beste singletrackstiene i landet, og den lette tilgangen til stiene gjør dette til et unikt område i norsk sammenheng. Det er også bygget flere elementer i deler av løypa for å legge til rette for downhillbasert sykling.

I tillegg vil vanlig shuttling tilbyr vi også halvdagskort med lokal guide. Sammen med guiden vår tar vi for oss et lite knippe av disse stiene. Dette er en tur hvor både nybegynnere og erfarne terrengsyklister kan kose seg glugg i hjel.

Stiene passer både for stisykler (anbefalt  minimum 120 mm vandring) og downhillsykler.

Påmelding og betaling skjer på følgende side https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

 

For de som ikke har eget sykkelutstyr, leier Dunder Adventures ut downhillsykler og beskyttelsesutstyr, som leveres ved oppmøtested for sykling på lørdag.

For mer informasjon og priser gå inn på:
http://dunderadventures.com/language/nb/aktiviteter/sykkel/priser-leie-av-sykkel/

Downhillsykkel

 

STISYKLING

Lørdag og søndag tilbyr vi guidet stiturer på noen av de beste stiene i Alvdal.

På lørdag tilbyr vi stisykling i området rundt Tronsvangen/Tronfjell.Oppmøte blir ved bommen opp til Trontoppen, vi tråkker oss deretter bort til Kvannberget, før det bærer nedover mot Rundvangen, og vi til slutt havner inn i løypenettet i Tronsvanglia. Etter en liten pust i bakken får vi skyss opp til Tronsvangen, og avslutter med en topptur til Nordkletten. Ord for dagen: glede, barnål og utsikt!

På søndag drar vi til indrefileten i Alvdal, Dølbekken. Her sykler vi på sti inn mot topen av Storhøa ved inngangen til Alvdal Vestfjell. Dette er en tur som starter på setervei, før den går over til singletrack med perfekt blanding av flyt og tekniske utfordringer. Når vi kommer opp mot foten av Storhøa følger vi en bekkedal, og dyretråkk så langt som tråkk og krefter strekker til. Oppmøte blir på Stormoen skytebane ved inngangen til festivalområdet. Ord for dagen: høyfjell, villmark og magi!

Under fjorårets tur var kapasiteten nesten sprengt, så hvis man vil sikre seg denne opplevelsen meld deg på via https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

11754334_1141825465844661_5558917927386690414_o


Rafting

Dunder Adventures AS tilbyr for Livestock basecamp spennende rafting i Erlia. Dette er et friskt elvestrekke i Glomma mellom Hummelvoll og Tolga, som kan by på mer enn nok spenning på en varm sommerdag.

 

Vi har satt aldersgrense på 14 år.

Vi kjører to puljer med totalt 12 plasser hver pulje.

Første puljer møter 10:45 på YX, Tolga. Beregnet ferdig 13:45

Andre pulje møter 14:00 på YX, Tolga.  Beregnet ferdig 17:00

Ta med: Ullundertøy, ullsokker og skift. Gode sko som man får knytt godt på.

Opplevelsen inkluderer rafting, enkel mat midtveis, leie av våtdrakt og sikkerhetsutstyr.

 

For påmelding gå til https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

IMGP1608_1

IMGP1678_1

Buldring

Under festivalen vil det bli arrangert en buldrecamp.

_MG_6619

Buldring er en veldig enkelt tilgjengelig og ren form for klatring. Det gjennomføres uten sikringer på kampesteiner som sjeldent blir høyere enn 4-5 meter.

I Jutulgrava i Rendalen vil vi under årets festival tilby guiding både for drevne klaterere og for de som ikke har så mye erfaring. Jutulgrava har vist seg å være et lite paradis av stein tett i tett over et område på en kvadratkilometer. I et område med lite nedbør og hvor sommertemperaturene sjelden blir plagsomt høye, ligger forholdene til rette for buldring.

En halv håndfull klatrere har i løpet av de siste tre somrene utviklet rundt 100 buldre i grader fra 3 til 7C. På den faste granitten er det sva, overheng, seriøse krimper og slopetopper, med noe for alle, fra muskelklatrerne til de finslepne teknikerne.

Det vil bil gjennomført guiding i dette området både lørdag og søndag under festivalen. Avreise skjer fra festivalområdet mellom 10.30 og 11.00.

 

Påmelding kan gjøres her: https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

buldring3


Klatring

I år kan Livestock for andre året på rad tilby klippeklatring for dem som vil høyere enn hva buldresteinene åpner for. Godt oppe i fjellsiden mot Tron ligger Mjeltsten, en 25 meter høy kampestein med ruter fra absolutt nybegynnernivå til nok for de aller sterkeste. Der kan alle få en god treningsøkt og en luftig opplevelse mellom konsertene.

Livestock arrangerer guidet klatring lørdag og søndag for både nybegynnere og drevne klatrere. Det vil bli kursing i klatring og rappellering for nybegynnerne. For de erfarne er det etablert en håndfull ruter fra 7- til 8-, og én uåpnet rute på minst 8 som står åpen og venter på førstebestigning.

Klatring er en sport som gir god trening av hele kroppen, sterk mestringsfølelse, kontroll på høydeskrekk, spenning og luftige opplevelser. Mjeltsten er ikke så høy i seg selv, men siden den ligger et stykke opp i en bratt fjellside føles det hele veldig eksponert. Dette er en ypperlig mulighet til å lære det grunnleggende om klatresporten og vurdere om det er noe for deg – Dessuten er det fryktelig gøy.

Det vil i anledning av årets festival bli boltet og tilrettelagt for enda flere klatreruter, så muligheten til å snike til seg en førstebestigning kan absolutt være tilstede.

For påmelding gå til https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yogaworkshop

I år har Livestockfestivalen gleden av å tilby yogakurs og morgenyoga i samarbeid med yogaparet Anders & Berit i Ekvilibrium på Røros. Anders og Berit har lang erfaring fra yogaundervisning i inn- og utland og kommer til Livestock i år for å tilby yoga både for nybegynnere og viderekommende. Tilbudet er tilgjengelig for alle, enten du er stiv som en stock, ung, eldre, litt rar, sjenert, om du har om har masse yogaerfaring eller aldri har hørt om yoga før.

Vi ønsker deg velkommen til å ta med deg festivalsmilet og finne veien på yogamatta for en litt lengre introduksjonsworkshop lørdag kl.12.30-14.30. På workshoppen vil du få en grunnleggende introduksjon til yoga. Da kan du få en grunnleggende ide om hva yoga innebærer, både som treningsform og som åndelig føde. Samtidig får du strukket ut en stiv kropp etter konserter og fest fredag og bli klar for en ny runde med moro på lørdag kveld.

Alt du trenger å ta med er behagelige klær for en behagelig aktivitet. Vi stiller med yogamatter og dyktige lærere.

Oppmøte vil være ved loungen på festivalområdet.

Påmelding finner du her: https://livestock.hoopla.no/sales/livestockbasecamp/

For mer informasjon om ekvilibrium kan du se her http://ekvilibriumyoga.wordpress.com/

Morgenyoga på festivalcampen

Lørdag morgen tilbyr vi gratis morgenyoga for alle. Har du ligget på et tynt liggeunderlag eller dratt på deg en strekk i kamp om de feteste plassene foran scena på fredag, så har du muligheten til å tøye alt på plass før du kommer i gang med en ny dag med konsertopplevelser. Morgenyogaen vil finne sted på campen mellom 10 og 11. Ta med deg liggeunderlag eller annet underlag og møt opp!!!

IMG_8203


Basecamp-priser

Rafting                                                      650 kr

Guidet klatring                                       100 kr

Innføring i klatring og leie av utstyr   500 kr

Guidet buldring                                     100 kr

Yogaworkshop                                       300 kr

Stisykling guidet tur                              150 kr

Shuttling sykkel:
Dagskort                                                  250 kr
Dagskort med halvdag guide              350kr

Alle priser er eks. billettavgift.

Kjøp plass til basecamp her.