GLAD TROMMIS: Marius Trøan Hansen bak trommesettet på Livestock. Her fra konserten med Marit Larsen. Foto: Øystein Jensen

En drøm gikk i oppfyllelse på Livestock når Marius Trøan Hansen fikk vikariere på trommer for Marit Larsen.

Han var på Gardemoen, på vei til Alvdal for å spille med Tæladylju, da Marit Larsens lydmann ga han en plass både i bilen og i bandet.

– Da var det bare å sette på headsettet og høre gjennom 13 låter, i tillegg til låtene jeg skulle spille med Tæladylju, forteller Marius.

Takknemlig og glad

Få timer senere var låtene på plass og Marius leverte varene – først med trommesolo på Basecamp-scena, for deretter å skape god stemning sammen med Marit Larsen. Larsens lydmann, Ove Nesheim er en bekjent, og vikarjobben ble en smak på en drøm Marius lenge har hatt.

– Jeg sa en gang til Ove at jeg kunne tenke meg å spille med norske artister, som for eksempel Marit Larsen. Og nå skjedde det på Livestock. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse – jeg håper de trenger vikar igjen.

Les også: Marit Larsen brygger musikk og kaffe med samme presisjon

Travel musiker

Fra folkemusikk til pop på Livestock – Marius er allsidig og stadig innom ulike sjangre i bandene han spiller i: rock med gruppa Phunky Phat (– Vi ville ha det feteste navnet…) og alternativ pop med bandet Shan.

– Folkemusikken med Ola og Martin i Tæladylju er veldig gøy, og når de trenger trommer blir jeg med rundt omkring. All type musikk er moro. Det skal ikke stå på sjangeren, så lenge det er den rette energien, sier Marius.

Og på scena med Ola Brandsnes Vårtun og Martin Follstad er det lekent og dynamisk.

– Plutselig får jeg en oppfordring om å ta en trommesolo, så det er veldig spontant med dem, ler han.
Det viktigste for Marius er at bandet koser seg.

– Når bandet har det godt sammen smitter det over på publikum og de liker det. Det var sånn når jeg spilte for Marit, og da er man trygg og kan bare kose seg.

For Marius ble det en god opplevelse å spille på Livestock. Han kommer mer enn gjerne tilbake.

– Det var dritbra på Livestock. Både Marit Larsen og Tæladylju er superdyktige musikere, og jeg er så takknemlig for å ha fått spille sammen med dem. Jeg fikk en skikkelig god opplevelse her, det er et fantastisk sted og jeg ble tatt så godt i mot.

Av: Klara Skovro Thoresen

Les også: Frode Alnæs har spesialskrevet låt til Livestock