GLADE I Å STRIKKE: Åse Trønnes (f.v.), Ida Stillerud, Toril Sølna og Tove Marit Slemdal. Foto: Klara Skovro Thoresen

HODESKALLEN PÅ: Randi Grue viser fram en ferdigstrikket Livestocklue. Hodeskallen er brodert inn. Foto: Klara Skovro Thoresen

 

 

KURVA FULL AV LUER: Over femti luer kunne damene i Husflidslaget telle opp i mai, etter å ha strikket siden etter jul. Foto: Klara Skovro Thoresen

Strikkepinnene går jevnt når de flittige damene i Alvdal Husflidslag produserer luer for Livestock.

– Livestock er et bra arrangement som er basert på dugnad, så da hjelper vi gjerne til. Og vi holder jo på med håndarbeid, sier Toril Sølna – en av mange som har tatt strikkepinnene fatt.

De begynte strikkingen rett etter jul, og når de nå teller opp er det i overkant av femti luer på bordet. Flere er under produksjon.

– Ja, vi er ganske produktive, smiler Toril.

For innimellom veving, bunadssying, skinnsøm og annet håndarbeid har de altså tatt seg tid til å hjelpe Livestock.

– Dette er vår dugnad til Livestock, vi hjelper til der vi kan, sier Ragnhild Jovall.

– Det var artig å bli spurt om dette. Det var ikke vanskelig å få med medlemmene på det, så dette er kjempeflott, forteller Tove Marit Slemdal, leder i Alvdal Husflidslag, som også har fått i sving flere enn bare de som er med i Husflidslaget til å strikke.

Luene får du kjøpt under festivalen i sommer, og kommer i mange forskjellige farger – flest ensfargede, men også noen stripete, og de strikkes i alt mulig slags garn. Damene i Husflidslaget vet ikke hvor mange luer det blir. De bare strikker og strikker, så mye de kan – helt fram til festivalen. Og en ting er de enige i:

– Det blir morsomt å se folk med luene.

PS! Vil du strikke din egen Livestocklue? Se oppskrift her!

I samarbeid med: