OM LIVESTOCK

*På grunn av Covid-19, så vil det i år som i fjor være kun en dag istedenfor to. Men fortvil ikke, i år som i fjor vil det også bli festival på Stormoen skytebane med spennende artister.*

Livestock er en festival i Nord-Østerdalen hvor musikk og natur er i fokus. I tillegg har vi Kalvstock –  en helt egen dagsfestival for barn og barnefamilier. 

Festivalen er en møteplass på tvers av generasjoner, og tilbyr spennende lokal mat og drikke. Dette serveres over to dager til et bredt og rocka konsertprogram! Her blir det konserter av kjente nasjonale band og lokale helter på en og samme scene.

Festivalen arrangeres på Alvdal, hvor Tronfjell er et lite mekka for sykling. Livestock tilbyr guidede stisykkelturer, downhillsykling og shuttlesykling på fjellets fantastiske utvalg av stier. Den lette tilgangen til stiene gjør dette til et sjeldent område i norsk sammenheng.

Unike opplevelser får du også gjennom festivalens egen buldrevegg, guidet klatring og nybegynnerkurs. Klatring er en sport som gir god trening av hele kroppen, sterk mestringsfølelse og luftige opplevelser. Eller hva med å prøve paintball eller rafting? Livestock legger til rette for deg enten du er en erfaren eventyrer eller ønsker nybegynnerkurs med hele familien.

Velkommen til Livestock!


Frivillig på Livestock

Har du lyst til å være med å sørge for at Livestock blir tidenes festival? Vi trenger masse hjelp til både 2021 og ikke minst til 2022, og håper du vil være med!

BLI FRIVILLIG

Som frivillig får du oppleve hvordan det er å skape Livestock, en (eller flere) minnerike dager med bra folk, ny erfaring, mat og drikke mens du jobber, samt festivalpass for hele helga.

Vi trenger mange frivillige til mange ulike funksjoner: 

  Arrangørgruppa

Festivalledelsen. Vi trenger stadig flere til å bli med i arrangørgruppa som jobber gjennom året med å arrangere Livestock og Kalvstock!

Vakthold

Livestock er veldig opptatt av sikkerhet, både for publikum, frivillige og artister. Derfor trenger vi et stort antall frivillige for å holde orden og passe på. Søk her om du vil være vakt på dagtid, nattvakt eller morgenvakt.

 Scene og backstage

Det er normalt sett to scener på Livestock, og det kommer over 100 folk til Livestock som artister og scenecrew, og for å sørge for at sceneproduksjonen går smooth og at artistene får en god opplevelse trenger vi frivillige. Artistverter, stagehands og andre oppgaver relatert til backstage og artister.

 Mat og solskinn

Det blir normalt ca. 300 frivillige i løpet av Livestock. Vi fortsetter suksessen fra i fjor med et eget frivillig-team som har som jobb å sørge for mat og drikke og motivasjon til de frivillige.

 Transport

Med alt som skjer under både Kalvstock og Livestock er det mye logistikk med å frakte artister og utstyr, og vakter på busser for festivalpublikum. Søk her om du vil være sjåfør eller bussvakt!

 Markedsføring

Fotografering og filming under festivalen, både på Livestock og Kalvstock, av konserter, publikum og aktiviteter. Ta kontakt med markedsføringssjefen på hilde@livestockfestivalen.no om du har ideer på hvordan du kan hjelpe oss med markedsføring før, under eller etter festivalen!

Kalvstock

Alle funksjoner relatert til å arrangere Kalvstock. Billettsalg, vakthold, scene, salg, nedrigg.

 Opprigg

Vi starter med opprigg av festivalområdet uken som leder opp til festivalen, og trenger hjelp til masse forskjellig dagene frem til festivalen starter! Opprigg av gjerder, telt, barer, scenene, dekorering, belysning og tekniske installasjoner!

 Nedrigg

Nedrigg av festivalen søndag og mandag. Stormoen skal nok en gang gå tilbake til å bli en skytebane, etter en uke med masse folk, musikk og stemning. På gjensyn!

 Publikumsservice

Vi trenger masse hyggelig frivillige til å ta imot og slukke tørsten publikum! Bar, billettsalg, merch-salg og akkreditering.

BLI FRIVILLIG

Kontakt Ina Bjørkedal Jenssen på ina@livestockfestivalen.no dersom du har spørsmål.

single-image

Spille på Livestock?

Noe av ideologien bak Livestock er å gi lokale band og artister muligheten til å vise seg frem på en profesjonell scene. Vi tar hjertelig imot alle forespørsler om å få spille på Livestock.

Ta kontakt, og send gjerne en demo til ola@livestockfestivalen.no. Alle muligheter er åpne så lenge vi ikke er fullbooka, så vær ute i god tid!


Ofte stilte spørsmål

Hvor finner jeg programmet?
Programmet ligger på Facebook, og på denne siden. 

Hvor kjøper jeg billetter?
Billetter kjøpes på Hoopla.

Må man kjøpe helgepass for å komme på Livestock – når det er normal festival?
Nei. Det selges dagspass både fredag og lørdag. Det gir tilgang til festivalen én dag. Helgepasset gir tilgang til festivalen begge dager.

Hva er aldersgrensen på Livestock?
Man må være fylt 15 år for å kjøpe egen billett til Livestock, jamfør politivedtektene. Dersom du fyller 15 år etter festivalen kan du komme inn i følge med en foresatt.

Må ledsagere betale billett?
Nei. Ledsagere går gratis, men husk bevis!

Får jeg rabatt på Livestock-billett hvis jeg har kulturkortet for ungdom?
Ja! Vi gir rabatt på festivalpass for ungdom mellom 15 og 21 år som har Kulturkortet, men kun dersom du kjøper på forhåndssalg.

Når går Livestocks festivalbuss til og fra?
Livestock-bussen ankommer festivalområdet kl. 17.45 fredag og kl. 17.45 lørdag. Avreise er kl. 02.00 fredag og lørdag. Skyttelbussen mellom Livestock og Alvdal stasjon går sju ganger fredag og lørdag, se rutetabell for avgangstider.

Når åpner festivalområdet?
Se program.

Får man kjøpt mat på Livestock?
Ja, se egen sak.

Er det aldersgrense på aktivitetene?
Aktivitetene er for barn og voksne, se mer informasjon under hver aktivitet.

Må man ha noen erfaring eller forkunnskap for å være med på aktivitetene?
Nei. Aktivitetene er for alle – uansett nivå og tidligere erfaring.

Tilbyr dere transport til aktivitetene?
Dette er avhengig av hvilken aktivitet man har meldt seg på. Se informasjon om oppmøtested og tid utsendt ved påmelding eller ta kontakt med oss på audun@livestockfestivalen.no eller hans@livestockfestivalen.no

Hvor møter man opp for å delta på aktiviteter?
Dette vil variere avhengig av hvilken aktivitet man har meldt seg på. Etter påmelding vil du få tilsendt praktisk informasjon om aktiviteten, deriblant oppmøtested og tid.

Må man ha festivalpass på Livestock for å delta på aktivitetene – når det er normal festival?
Man kan delta på aktivitetene uten festivalpass/dagspass på Livestock.


Overnatting

*Siden det i år blir kun en dag med festival, så vil det ikke være mulig å overnatte på Stormoen*

FESTIVALCAMP 

 1. Festivalcamp m/eget telt: Den beste festivalopplevelsen får du ved å sove her hele helgen! Ta med eget telt og utstyr, og opplev Livestock i hjertet av festivalen 
 1. Festivalcamp m/campingvogn: Vi har plass til et begrenset antall campingvogner! Bestill deg plass og bo midt i alt som skjer!  

Fasiliteter:  

Det er dessverre ingen dusjmuligheter på området, men Alvdal har flere campingplasser hvor det er muligheter for å ta seg en dusj. Livestock ordner tilgang på både vaskevann og drikkevann gjennom vanndunker som ofte blir skiftet ut og rengjort. 

Nytt av året er at NØK stiller med ladestasjoner til mobiltelefoner på campen.   

SKOGCAMP 

Bli en Skoggjest! 

Dersom du er ute etter en festivalopplevelse med oppredde senger og oppvarma rom, kan det være at du skal se på andre alternativer. Men er du ute etter en unik overnattingsopplevelse, bør du lese videre. Skogcampen er et tilbud for deg som ønsker å sove mellom trærne, få kaffe på senga og frokost inkludert. Hva med å komme til et ferdig innredet og stemningsfullt hustelt, en ferdig oppsatt lavvo, eller hva med å sove oppe i et tre?  

 1. Skogcamp m/ eget telt: Er du glad i ditt eget telt, er det fullt mulig å ta med dette til Skogcampen vår! Kaffe på senga og enkel frokost på festivalområdet er inkludert!  
 2. Skogcamp m/lavvo: Kom til ferdig oppsatt lavvo, og slipp å ta den ned igjen! Det fikser nemlig vi. Lavvoen blir innredet med pallesenger, madrass og kos, men husk å ta med egen sovepose! Kaffe på senga og enkel frokost på festivalområdet er inkludert! 
 3. Skogcamp m/tretelt: Er du en som har sovet mye i telt, og kunne tenke deg å prøve noe helt nytt? Hva med å flytte hele festivalopplevelsen opp i trærne? Kaffe på senga og enkel frokost på festivalområdet er inkludert! 
 4. Skogcamp m/hustelt: Har du noengang drømt å sove i et 70-talls hustelt? Det har vi! Derfor har vår campingssjef Ann-Sofi skaffet og innredet flere av disse kun for deg! Notalgi, stemning og ferdige pallesenger med madrass står klart, husk bare din egen sovepose. Kaffe på senga og enkel frokost på festivalområdet er inkludert! 

Fasiliteter:  

Skogcampen har eget toalett inne på området, som kun Skoggjester kan benytte seg av. Det er dessverre ingen dusjmuligheter på området, men Alvdal har flere campingplasser hvor det er muligheter for å ta seg en dusj. Livestock ordner tilgang på både vaskevann og drikkevann gjennom vanndunker som ofte blir skiftet ut og rengjort.  

På campen har NØK Kraftlag plassert ut ladestasjoner til mobiltelefoner. 

Beskrivelse av overnattingstilbud Kalvstock 

 KALVSTOCK

På Kalvstock står opplevelsene i kø, aller best blir det om du overnatter hele helga! Frokost er inkludert i alle overnattingsalternativene, og du får tilgang på både peisestue, dusjer og innendørs toaletter. Storsteigen ligger flott til rett ved elva og sentralt i gangavstand fra togstasjon og butikk.  

 1. Elvecamp m/eget telt: På vår flotte Elvecamp er det god plass til å sette opp eget telt. Frokost er inkludert!  
 2. Elvecamp m/leie av lavvo: På Kalvstock kan du leie ferdig oppsatt lavvo med senger. Dette er praktisk for deg som ønsker å drasse på minst mulig. Alle lavvoer er koselig innredet, med enkel standard. Det er skumgummimadrasser på pallesenger, oppredd med laken. OBS: Husk å ta med egen sovepose. Alle lavvoer har en kapasitet på 5 senger og leies ut fredagsøndag. Om man er flere enn 5 personer, er det gulvplass til flere om man tar med eget liggeunderlag. Frokost er inkludert! 
 3. Internatrom: Ønsker dere å sove innendørs? Kalvstock har 10 rom med enkel standard, hvorav 5 er enkeltrom og 5 er dobbeltrom. Felles toalett og dusj finnes i gangen. Husk å ta med egen sovepose. Frokost er inkludert! 

Fasiliteter:

Dusj og toaletter. Peisestue. Vertskap.

 PAKKELISTE  

Livestock er en festival på fjellet, midt i skogen. Vi har bestilt det beste været, men på fjellet gjelder det å være forberedt på det aller meste. Det meste av programmet foregår utendørs, derfor har vi tatt med en pakkeliste.  

Kjekt å ha med: 

 • Gode klær til all slags vær. Vann- og vindtett 
 • Ullklær slår aldri feil! 
 • Votter og Livestock-lue 
 • Gode sko! Fjellsko anbefales, og kanskje et ekstra par i tilfelle det blir bløtt 
 • Solkrem, solbriller og myggmiddel 
 • Hodelykt 
 • Liten sekk hvis du skal delta på sykkel eller klatretur 
 • Drikkeflaske 
 • Sovepose, liggeunderlag, telt/lavvo 
 • Campingstol/-krakk, sitteunderlag 
 • Toalettsaker 
 • Håndkle 
 • Førstehjelpsutstyr 
 • Powerbank til lading av telefon (vi har ladestasjoner på camp) 
 • Penger til mat, drikke og billetter  vi tar både kort og kontant 
 • Ekstra mat hvis du overnatter 

 

Her finner du ellerstak over hodet i Alvdal:

Langodden GårdSju kilometer fra festivalområdet kan du overnatte i et ekte og typisk østerdalsmiljø. Her kan du bo i hjemmeskoselige hytter eller på campingplassen.

Gjelten Bru CampingNi kilometer nord for festivalområdet ligger campingplassen i idylliske omgivelser. Her er 13 hytter, elektriske opplegg for bobiler og campingvogner og gode teltmuligheter.

Sandli. Litt under seks kilometer unna festivalen, men bare 200 meter unna Alvdal stasjon kan du overnatte i hjemmekoselige hytter, leiligheter eller rom.

Taverna hotell ligger seks kilometer nord for festivalområdet. Hotellet har 37 rom til en fornuftig pris, inkludert frokost.

TronsvangenTi kilometer nordøst for festivalområdet ligger Tronsvangen seter idyllisk til ved foten av majestetiske Tronfjell, og med utsikt til Rondane og Alvdal vestfjell. Her er rom for overnatting og selvbetjent kjøkken.

Mer overnatting: 

Savalen ligger 36 kilometer unna festivalen. Her er overnattingsmulighetene mange, med hotellrom, hytter og leiligheter.

Tynset Hotell ligger i Tynset sentrum, 29 kilometer nord for festivalområdet, med nyoppussede rom.

For artistovernatting, ta kontakt med ola@livestockfestivalen.no

Se Opplev Alvdal for mer turistinformasjon.


Festivalregler

På Livestock skal festivalstemningen og musikken være i sentrum. For at dette skal bli en suksess, ber vi alle om å følge et et knippe regler:

 På konsertområdet, hvor det serveres øl/vin, er det ikke lov å nyte medbrakt drikke i noen form. Dette gjelder alkohol, så vel som alkoholfri drikke. 

Bagger og vesker må vises frem for kontroll før man slipper inn på konsertområdet.

Ikke kjøp alkohol til personer under 18 år!

 Det er dumt å drikke for mye. Overstadig berusede personer vises bort, og får dessuten med seg lite av kvalitetsmusikken på scena. 
All bruk av narkotika er uakseptabelt! Konsekvensen er bortvisning fra festivalområdet og at festivalbåndet inndras umiddelbart.

 Grilling og bruk av åpen ild er kun tillatt på anviste steder.

 Tenk på miljøet! Bruk miljøstasjonene på festivalområdet for å kaste søppel og tomgods på festivalområdet.

Musikkavspilling fra private anlegg er ikke tillatt under konsertene eller mellom klokka 03.00 og 09.00.

 Det er ikke tillatt å ha med dyr på festivalen, hverken på konsertområdet eller campingen.

Vi vil gjøre vårt beste for at alle våre gjester får en fin helg, og håper alle ønsker å hjelpe oss med å oppnå dette!


Festivalområdet

Tilgjengelighet 

 

Livestock arrangeres på et rullestolvennlig og terskelfritt område. Både billettsalget og baren/matsalget har en nedsenket skranke som er tilgjengelig for rullestolbrukere. Vi har egen HC-parkering i nærheten av inngangen samt HC-toaletter i tilknytning til både konsertområde og camp. Matsalg og barer har informasjon om allergivennlig mat og drikke.

Ledsagere får gratis inngang ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis i billettsalget.

Det er to scener – én hovedscene og en skogsscene. Konsertene er fordelt på de to og vil foregå her på konsertdagene. Hovedscena er på området til en skytebane med skogbunn som underlag (med tilhørende skogbrannfare), og derfor håper vi alle respekterer forbudet mot engangsgriller og åpen ild utenom anviste steder, samt benytter seg av askebegrene som blir satt opp på forskjellige steder inne på området.

Mat og drikke vil også bli solgt på området til festivalgjengernes forlystelse. I tillegg vil det også bli salg av Livestock- og band-merchandise. Ellers kan vi også oppfordre til at alle kaster tomgods, flasker og søppel i søppelkassene som står inne på festivalområdet så vi holder det rent og pent til skytebanen åpner igjen.

Til slutt håper vi at alle bidrar til god stemning og godt humør i løpet av festivalen, og at det blir ei helg i god festivalånd med musikken og stemningen i sentrum.

single-image

Finne fram til Livestock

Livestock ligger i skogen i Nord-Østerdal, på Stormoen skytebane i Alvdal, Hedmark. Slik kommer du deg fram:

Livestockbussen

Vær miljøvennlig og trafikksikker og ta Livestocks egen festivalbuss rett inn på festivalområdet fra Røros og Kvikne. Og det for bare 10 kroner! Bussen stopper på stasjonen Folldal, Os, Tolga og Tynset. I tillegg går det skyttelbusser mellom Livestock og Alvdal stasjon for hver togavgang. Busstilbudet gjelder fredag og lørdag. 

Vi garanterer hyggelig og sosial festivalstemning, at du kommer deg trygt hjem og god samvittighet. 

Billetter kjøpes på bussen med kort, kontant eller innlandskortet. 

Livestockbussen er et samarbeid med Hedmark Trafikk.   

single-image

Tog

Til Alvdal stasjon går det flere avganger daglig tur/retur Oslo, Hamar og Trondheim. Se NSB sine hjemmesider for togtider. Fra Alvdal stasjon går det skyttelbuss til Livestock for hver togavgang.

Buss

Til Alvdal skysstasjon/jernbanestasjon. Se rutetider. 

Bil

Fra Riksvei 3 tar man av ca 1,5  kilometer sør for Alvdal sentrum. Følg skilting videre mot Valråmoen.

Avstander til Livestock

Oslo: 300 km

Røros: 84 km

Hamar: 192 km

Bergen: 595 km

Trondheim: 196 km

Lillehammer: 181 km

Kontakt

FESTIVALSJEF OG SPONSORANSVARLIG
Sunniva Brennmoen Strypet
Tlf: 90 11 28 07
Mail: sunniva@livestockfestivalen.no

MARKEDSFØRINGSSJEF
Hilde Brennmoen Tollan
Mail: hilde@livestockfestivalen.no

BOOKING- OG PRODUKSJONSSJEF/ARTISTANSVARLIG
Ola Brandsnes Vårtun
Mail: ola@livestockfestivalen.no

FRIVILLIGSJEF
Ina Bjørkedal Jenssen
Tlf: 99 15 43 70
Mail: ina@livestockfestivalen.no

KALVSTOCK
Siri Beate Fossum
Mail: siri.beate@livestockfestivalen.no

AKTIVITETER
Audun Lutnæs
Tlf.: 97 03 20 51
Mail: audun@livestockfestivalen.no

single-image

EN DEL AV LIVESTOCKS ARRANGØRGRUPPE: Bak fra venstre: Øystein Jensen, Audun Jøstensen Lutnæs, Einar Ødegård Gjelten, Siri Beate Fossum, Andreas Borkhus Tronsgård, Hågen Ness og  Eline W. Stølan. Midten fra venstre: Klara Skovro Thoresen, Tora Trønnes Lilleeggen og Ann-Sofi Skott Svendsen. Foran fra venstre: Erland Slåen, Hans Ramussen Steien, Amund Sand Semmingsen, Øyvind Hånes, Ola Brandsnes Vårtun og Anne Linn V. Schärer. 


Mat og drikke

God mat og drikke er en vesentlig del av den gode festivalopplevelsen! Livestock satser på lokalprodusert kvalitetsmat fra Fjellregionen.

Du får kjøpt kortreist mat og drikke på konsertområdet fredag og lørdag ettermiddag/kveld, samt frokost og lunsj lørdag formiddag. Varm og kald drikke, med og uten alkohol serveres hele helga.

Festivalmaten på Livestock er basert på det beste Fjellregionen har å by på av lokale råvarer. Vi samarbeider med Vingelen bakst og Nordihaugan, som lager maten av lokale råvarer fra egen produksjon på gården, og vilt og bær som er jaktet og høstet i fjell og utmark. Fra Gaia Smak får du vegetarisk og økologisk mat til frokost og lunsj, og Søberg Gård serverer middag i lavvoen, basert på det ypperste av regionens råvarer.

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk er vår eneste leverandør av øl. Her får du en rekke sorter ekte håndverksøl av lokalproduserte råvarer. Oppskriftene til Røros Bryggeri og Mineralfabrikk er basert på lokale øltradisjoner fra flere hundre år tilbake, dessuten produserer de Livestock sitt eget festivaløl.

Bar

På festivalområdet finner du tre barer, hvor du får kjøpt et bredt utvalg håndverksøl fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk.

Fredag: 18.00–01.00

Lørdag: 11.00–01.00

Betal med Vipps, kort eller kontanter!

single-image

Festivalmerch

Livestocks merchandise selges i bodene våre på konsertområdet under festivalen.

Her får du kjøpt blant annet t-skjorter, handlenett og hettejakker.Ta kontakt med festivalledelsen! I tillegg selges merchandise fra forskjellige band i samme bod. Ønsker du å kjøpe merch utenom festivalen?


Organisasjonen Livestock

Livestock skal være et unikt kulturtilbud i Fjellregionen. Festivalen skal tilby opplevelser innen musikk og aktivt friluftsliv, samt promotere Fjellregionens potensial og muligheter.

Livestock er en frivillig forening som består av et styre som er ansvarlig for drift og en arrangørgruppe med unge Nord-Østerdøler som jobber aktivt gjennom hele året. De har selv har tatt del i kulturlivet i regionen gjennom å arrangere konserter, spille i band og drive aktivt med friluftsliv. Livestock vant Frivillighetsprisen for Hedmark i 2014, og var blant de tre finalistene i den nasjonale kåringen. For å ha mulighet til å videreutvikle festivalen prioriterte Livestock i 2015 å godtgjøre festivalsjefen innenfor rammene til en deltidsstilling på 20 %.

I dag består av arrangørgruppen av 23 stykker, og i løpet av festivalen bidrar rundt 450 fantastiske frivillige. Livestock lever og brenner for å lage et best mulig tilbud for sine besøkende og deltagere, og investerer alltid eventuelt overskudd i å forbedre festivalen. I 2017 ble Kalvstock startet, for å lage et tilbud for barn og barnefamilier i regionen.


Lokalt engasjement

Livestock har som mål å promotere og ivareta regionens langvarige mattradisjoner. Siden 2012 har Livestock tilbudt lokal mat og drikke, noe som har blitt en viktig del av Livestock, og har vært med på å utvikle festivalens særpreg og lokale profil.scan0006

Livestockprisen ble etablert for å stimulere lokale artister til å satse på musikk. Gjennom Livestockprisen kunne lokale artister delta i en konkurranse hvor det beste bandet vant musikkutstryr for opptil 12 000 kr. Artistene ble nominert av publikum, og andre artister på festivalen.

Gjennom Livestocks alternative friluftsaktiviteter og støtte fra Gjensidigestiftelsen har det blitt ryddet, bygd og merket utallige sykkelløyper på Tronfjell. I tillegg har vi bygget en mobil buldrevegg som lånes ut til skoler, idrettslag og organisasjoner utenom festivalhelgen. I Rendalen er det tilrettelagt og pusset nærmere 200 buldreruter som er kategorisert og loggført.

I 2012 mottok Livestock prisen “Månedens alvdøl”, som blir utdelt til personer eller grupper som gjør en ekstra innsats for bygda og bygdemiljøet. I tillegg var Livestock en av fem semifinalister i den nasjonale Frivillighetsprisen for 2014. Livestock ble plukket ut til å representere Hedmark i kampen om prisen som går til enkeltperson eller gruppe som har “gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg”. Livestock kom til finalen, men ble slått på mållinjen av “De ville bak fjellet”. I 2015 mottok Livestock prisen “Årets alvdøl”, med begrunnelsen: “Gjennom ni år har en ivrig, driftig og kreativ gjeng med ungdommer fra bygda – og nabobygdene – bygd opp et imponerende festivalkonsept med både musikk og basecamp-aktiviteter som fenger folk i alle aldre fra hele regionen. Livestockfestivalen har blitt et begrep, og et kvalitetsarrangement som årlig trekker nærmere 1500 besøkende og engasjerer et stort antall frivillige medhjelpere.”