OM LIVESTOCK

12.–14. juli 2019 har du muligheten til å være med på helt unike opplevelser! Livestock er en festival i Nord-Østerdalen hvor musikk og natur er i fokus. I tillegg har vi Kalvstock –  en helt egen dagsfestival for barn og barnefamilier. 

Festivalen er en møteplass på tvers av generasjoner, og tilbyr spennende lokal mat og drikke. Dette serveres over to dager til et bredt og rocka konsertprogram! Her blir det konserter av kjente nasjonale band og lokale helter på en og samme scene.

Festivalen arrangeres på Alvdal, hvor Tronfjell er et lite mekka for sykling. Livestock tilbyr guidede stisykkelturer, downhillsykling og shuttlesykling på fjellets fantastiske utvalg av stier. Den lette tilgangen til stiene gjør dette til et sjeldent område i norsk sammenheng.

Unike opplevelser får du også gjennom festivalens egen buldrevegg, guidet klatring og nybegynnerkurs. Klatring er en sport som gir god trening av hele kroppen, sterk mestringsfølelse og luftige opplevelser. Eller hva med å prøve paintball eller rafting? Livestock legger til rette for deg enten du er en erfaren eventyrer eller ønsker nybegynnerkurs med hele familien.

Velkommen til Livestock 2019!


Frivillig på Livestock

Har du lyst til å være med å sørge for at Livestock 2018 blir tidenes Livestock? Vi trenger masse hjelp, og håper du vil være med!

Registrer deg som frivillig nå! 

Som frivillig får du oppleve hvordan det er å skape Livestock, en (eller flere) minnerike dager med bra folk, ny erfaring, mat og drikke mens du jobber, samt festivalpass for hele helga.

Vi trenger mange frivillige til mange ulike funksjoner: 

 Vakthold

Livestock er veldig opptatt av sikkerhet, både for publikum, frivillige og artister. Derfor trenger vi et stort antall frivillige for å holde orden og passe på. Søk her om du vil være vakt på dagtid, nattvakt eller morgenvakt.

 Scene og backstage

I år blir det 2 scener på Livestock, og det kommer over 100 folk til Livestock som artister og scenecrew, og for å sørge for at sceneproduksjonen går smooth og at artistene får en god opplevelse trenger vi frivillige. Opprigg og nedrigg av scene, Artistverter, stagehands og andre oppgaver relatert til backstage og artister.

 Mat og solskinn

Det blir ca 300 frivillige i løpet av Livestock 2018. I år starter vi et eget frivillig-team som har som jobb å sørge for mat og drikke og motivasjon til de frivillige.

 Transport

Med alt som skjer under både Kalvstock og Livestock er det mye logistikk med å frakte artister og utstyr, og vakter på busser for festivalpublikum. Søk her om du vil være sjåfør eller bussvakt!

 Markedsføring

Fotografering og filming under festivalen, både på Livestock og Kalvstock, av konserter, publikum og aktiviteter.

Redigere innhold og legge ut på sosiale medier under festivalen. Egen arbeidsmaskin er en fordel, men ingen forutsetning. Kan kombineres med foto/video-stillingen, slik at man fungerer som videojournalist som filmer og lager videosnutter fra begynnelse til slutt. Noe tidligere erfaring er ønskelig.

Ta kontakt med klara@livestockfestivalen.no om du har ideer på hvordan du kan hjelpe oss med markedsføring før, under eller etter festivalen!

Kalvstock

Alle funksjoner relatert til å arrangere Kalvstock lørdag 14. juli. Billettsalg, vakthold, scene, salg, nedrigg.

 Opprigg

Vi starter med opprigg av festivalområdet onsdag 11. juli, og trenger hjelp til masse forskjellig dagene frem til festivalen starter!

 Nedrigg

Nedrigg av festivalen. Stormoen skal nok en gang gå tilbake til å bli en skytebane, etter en uke med masse folk, musikk og stemning. På gjensyn!

 Publikumsservice

Vi trenger masse hyggelig frivillige til å ta imot og slukke tørsten publikum! Bar, billettsalg, merch-salg og akkreditering.

Registrer deg som frivillig nå! 

Kontakt Eline Weidemann Stølan på eline@livestockfestivalen.no dersom du har spørsmål.

single-image

Spille på Livestock?

Noe av ideologien bak Livestock er å gi lokale band og artister muligheten til å vise seg frem på en profesjonell scene. Vi tar hjertelig imot alle forespørsler om å få spille på Livestock.

Ta kontakt, og send gjerne en demo til annelinn@livestockfestivalen.no. Alle muligheter åpne så lenge vi ikke er fullbooka, så vær ute i god tid!


Ofte stilte spørsmål

Jeg skal ikke sove på campen, men kommer jeg inn på campen på kvelden hvis jeg har billett uten camp?

Nei, dersom du kjøper billett uten camp har du ikke tilgang til festivalcampen. Hvis du har kjøpt billett uten camp, men likevel vil inn på campen, kan du kjøpe bånd til campen i billettluka for 100 kr.

Får jeg rabatt på Livestock-billett hvis jeg har Kulturkortet for ungdom?

Ja! Vi gir halv pris på festivalpass for ungdom mellom 15 og 21 år som har Kulturkortet, men kun dersom du kjøper på forhåndssalg. Mer info finner du på billettsiden.

Er det noen aldersgrense på Basecamp-aktivitetene?

Det er kun aldersgrense på juving, hvor aldersgrensen er 16 år. Hvis man er under 18 år må man ha underskrift fra foresatt for å delta på tandem fallskjermhopp.

Må man ha noen forkunnskaper for å delta på de forskjellige aktivitetene?

Nei. Aktivitetene er åpen for alle uansett nivå og tidligere erfaring.

Når må man møte opp for å bli med på de forskjellige aktivitetene?

Se Basecamp-sidene for mer informasjon.

Må man fikse egen transport fra festivalen til de forskjellige Basecamp-aktivitetene?

Nei. Dette ordner vi. Med andre ord trenger man f.eks bare transport til festivalen på fredag og hjem igjen søndag.

Hvor foregår Basecamp-aktivitetene?

Se Basecamp-sidene for mer informasjon.

Hva er Livestock Basecamp?

Basecamp er aktivitetene vi tilbyr under festivalen. I tillegg vil det være et aktivitetsområde på festivalområdet.

MÅ jeg kjøpe billett via hoopla?

Nei, billetter selges også i døra, men du sparer 150 kr per billett dersom du kjøper på forhånd i den gitte rabattperioden. Du finner mer info på billettsiden.

Må man kjøpe festivalpass for å komme på Livestock?

Nei. Det selges dagspass både fredag og lørdag og dette gir tilgang til festivalen én dag for hvert respektive dagspass. Festivalpass gir tilgang til festivalen begge dager.

Hvis man kjøper festivalpass på fredag, slipper man da inn igjen på lørdag hvis man ønsker å sove hjemme?

Selvfølgelig. Så lenge man kjøper festivalpass er dette gyldig hele helga, og man kan forlate området når man vil for så å slippe inn igjen.

Kan man betale med kort på festivalen?

Ja, det finnes kortterminaler på festivalområdet. Som i fjor vil det bli bongsalg. Disse brukes til å kjøpe mat og drikke.

Selges det mat på festivalen?

Ja. Det selges diverse kortreist og lokal mat hver kveld, samt lunsj på dagtid lørdag.

Er campingen gratis?

Det koster 100 kr for tilgang til campingen. Denne avgiften kan du betale samtidig som du kjøper festivalpass via Hoopla, eller du kan kjøpe den i døra på festivalen.

Hva er aldersgrensen til festivalen?

Aldersgrensen er at du må være født i 2003 eller tidligere.

Må ledsagere betale billett på Livestock?

Nei, ledsagere slipper inn gratis. Husk ledsagerbevis!


Overnatting

Festivalcamp

For å få den beste festivalopplevelsen på Livestock oppfordrer vi alle til å pakke telt og sekk og befeste sin posisjon på campen hele helgen – i umiddelbar nærhet til alle konsertene. Festivalcampen befinner seg i et område med skogbunn, og derfor er engangsgriller og bruk av åpen ild forbudt.

Skogcamp

Ønsker du en roligere overnatting, men samtidig bo på festivalområdet? Da er stillecampen et litt mer behagelig sted å campe.

Husk at du trenger ekstra billett for å bo på campen, det koster 100 kroner. 

Her finner du tak over hodet i Alvdal:

Langodden GårdSju kilometer fra festivalområdet kan du overnatte i et ekte og typisk østerdalsmiljø. Her kan du bo i hjemmeskoselige hytter eller på campingplassen.

Gjelten Bru CampingNi kilometer nord for festivalområdet ligger campingplassen i idylliske omgivelser. Her er 13 hytter, elektriske opplegg for bobiler og campingvogner og gode teltmuligheter.

Sandli. Litt under seks kilometer unna festivalen, men bare 200 meter unna Alvdal stasjon kan du overnatte i hjemmekoselige hytter, leiligheter eller rom.

Taverna hotell ligger seks kilometer nord for festivalområdet. Hotellet har 37 rom til en fornuftig pris, inkludert frokost.

TronsvangenTi kilometer nordøst for festivalområdet ligger Tronsvangen seter idyllisk til ved foten av majestetiske Tronfjell, og med utsikt til Rondane og Alvdal vestfjell. Her er rom for overnatting og selvbetjent kjøkken.

Mer overnatting: 

Savalen ligger 36 kilometer unna festivalen. Her er overnattingsmulighetene mange, med hotellrom, hytter og leiligheter.

Tynset Hotell ligger i Tynset sentrum, 29 kilometer nord for festivalområdet, med nyoppussede rom.

For artistovernatting, ta kontakt med ola@livestockfestivalen.no

Se Opplev Alvdal for mer turistinformasjon.


Festivalregler

På Livestock skal festivalstemningen og musikken være i sentrum. For at dette skal bli en suksess, ber vi alle om å følge et et knippe regler:

 Medbrakt drikke nytes bare på campen, og ikke på området hvor det serveres vin/øl.

Bagger og vesker må vises frem for kontroll før man slipper inn på konsertområdet.

Ikke kjøp alkohol til personer under 18 år!

 Det er dumt å drikke for mye. Overstadig berusede personer vises bort, og får dessuten med seg lite av kvalitetsmusikken på scena. 
All bruk av narkotika er uakseptabelt! Konsekvensen er bortvisning fra festivalområdet og at festivalbåndet inndras umiddelbart.

 Grilling og bruk av åpen ild er kun tillatt på anviste steder.

 Tenk på miljøet! Bruk miljøstasjonene på festivalområdet for å kaste søppel og tomgods på festivalområdet.

Musikkavspilling fra private anlegg er ikke tillatt under konsertene eller mellom klokka 03.00 og 09.00.

 Det er ikke tillatt å ha med dyr på festivalen, hverken på konsertområdet eller campingen.

Vi vil gjøre vårt beste for at alle våre gjester får en fin helg, og håper alle ønsker å hjelpe oss med å oppnå dette!


Festivalområdet

Festivalområdet er på og rundt Stormoen skytebane.

Her er det to scener – én hovedscene og en skogsscene. Konsertene er fordelt på de to og vil foregå her på konsertdagene. Hovedscena er på området til en skytebane med skogbunn som underlag (med tilhørende skogbrannfare), og derfor håper vi alle respekterer forbudet mot engangsgriller og åpen ild utenom anviste steder, samt benytter seg av askebegrene som blir satt opp på forskjellige steder inne på området.

Mat og drikke vil også bli solgt på området til festivalgjengernes forlystelse. I tillegg vil det også bli salg av Livestock- og band-merchandise. Ellers kan vi også oppfordre til at alle kaster tomgods, flasker og søppel i søppelkassene som står inne på festivalområdet så vi holder det rent og pent til skytebanen åpner igjen.

Til slutt håper vi at alle bidrar til god stemning og godt humør i løpet av festivalen, og at det blir ei helg i god festivalånd med musikken og stemningen i sentrum.

single-image

Finne fram til Livestock

Livestock ligger i skogen i Nord-Østerdal, på Stormoen skytebane i Alvdal, Hedmark. Slik kommer du deg fram:

Livestockbussen

Vær miljøvennlig og trafikksikker og ta Livestocks egen festivalbuss rett inn på festivalområdet fra Oppdal, Røros og Kvikne. Og det for bare 10 kroner! Bussen stopper på stasjonen Folldal, Os, Tolga og Tynset. I tillegg går det skyttelbusser mellom Livestock og Alvdal stasjon for hver togavgang. Busstilbudet gjelder fredag og lørdag. 

Vi garanterer hyggelig og sosial festivalstemning, at du kommer deg trygt hjem og god samvittighet. 

Billetter kjøpes på bussen med kort, kontant eller innlandskortet. 

Livestockbussen er et samarbeid med Hedmark Trafikk og Ungdomsrådet i Regionrådet.  

Tog

Til Alvdal stasjon går det flere avganger daglig tur/retur Oslo, Hamar og Trondheim. Se NSB sine hjemmesider for togtider. Fra Alvdal stasjon går det skyttelbuss til Livestock for hver togavgang. 

Buss

Til Alvdal skysstasjon/jernbanestasjon. Se rutetider. 

Bil

Fra Riksvei 3 tar man av ca 1,5  kilometer sør for Alvdal sentrum. Følg skilting videre mot Valråmoen.

Avstander til Livestock

Oslo: 300 km

Røros: 84 km

Hamar: 192 km

Bergen: 595 km

Trondheim: 196 km

Lillehammer: 181 km


Kontakt

FESTIVALSJEF OG SPONSORANSVARLIG
Anne Linn Vingelsgård Schärer
Tlf: 95 01 75 88
Mail: annelinn@livestockfestivalen.no

PRESSE-, PR- OG MARKEDSFØRINGSSJEF
Klara Skovro Thoresen
Tlf: 97 75 72 64
Mail: klara@livestockfestivalen.no

BOOKING- OG PRODUKSJONSSJEF/ARTISTANSVARLIG
Ola Brandsnes Vårtun
Mail: ola@livestockfestivalen.no

FRIVILLIGSJEF
Eline Weidemann Stølan
Tlf: 40 63 98 58
Mail: eline@livestockfestivalen.no

MAT- OG BARSJEF
Erland Slåen
Tlf: 92 46 92 17
Mail: erland@livestockfestivalen.no

KALVSTOCK
Siri Beate Fossum
Mail: siri.beate@livestockfestivalen.no

AKTIVITETER
Amund Sand Semmingsen
Tlf.: 91534580
Mail: amund@livestockfestivalen.no

single-image

LIVESTOCKS ARRANGØRGRUPPE: Bak fra venstre: Audun Jøstensen Lutnæs, Amund Sand Semmingsen, Hans Steien Rasmussen, Martin Grøtting, Ola Brandsnes Vårtun, Einar Ødegård Gjelten, Erland Slåen, Øystein Jensen og Anne Linn V. Scärer. Andre rad fra venstre: Siri Beate Fossum, Marte Dybedal Brekken, Eline Weidemann Stølan, Tora Trønnes Lilleeggen og Klara Skovro Thoresen. Foran fra venstre: Frida Solvang, Øyvind Hånes, Hågen Ness, Erik Myren og Birgitte Lie.


Mat og drikke

God mat og drikke er en vesentlig del av den gode festivalopplevelsen! Livestock satser på lokalprodusert kvalitetsmat fra Fjellregionen.

Du får kjøpt kortreist mat og drikke på konsertområdet fredag og lørdag ettermiddag/kveld, samt frokost og lunsj lørdag formiddag. Varm og kald drikke, med og uten alkohol serveres hele helga.

Festivalmaten på Livestock er basert på det beste Fjellregionen har å by på av lokale råvarer. Vi samarbeider med Vingelen bakst og Nordihaugan, som lager maten av lokale råvarer fra egen produksjon på gården, og vilt og bær som er jaktet og høstet i fjell og utmark. Fra Gaia Smak får du vegetarisk og økologisk mat til frokost og lunsj, og Søberg Gård serverer tre-retters middag basert på det ypperste av regionens råvarer. Kjøp billetter til tre-retters matservering av Søberg gård, med tilhørende ølsmaking presentert av Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk – og les mer her!

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk er vår eneste leverandør av øl. Her får du en rekke sorter ekte håndverksøl av lokalproduserte råvarer. Oppskriftene til Røros Bryggeri og Mineralfabrikk er basert på lokale øltradisjoner fra flere hundre år tilbake, dessuten produserer de Livestock sitt eget festivaløl.

LIVESTOCKS FESTIVALMENY 2018

Nordihaugan

Hjortekebab – lokalskutt hjort i pitabrød med salat og dressing

Kjøttkake på gaffel

I matbodene på festivalområdet 17.00–02.15 fredag og lørdag

 

Vingelen bakst

Vinnilsburger med kjøtt fra Vingelen kjøtt, brød fra Vingelen bakst, tytingrømme og grønnsaker.

I matbodene på festivalområdet 17.00–02.15 fredag og lørdag

Gaia smak

Juice, smoothies, frukt og grønt. Vegetarburger, glutenfri sandwich, wraps og veggistallerken.

I matbodene på festivalområdet fredag 17.00–21.00 og lørdag 10.00–21.00, og på Kalvstock 11.00–15-00

Tre-retters middagsservering og ølsmaking i lavvoen

Forrett: Nostalgisk smak fra setra m/røkt spekeskinke fra utegående gris på Tolga. Mandelpotet fra Alvdalsbygda og flatbrød.

Hovedrett: Helgrillet rein fra Stensaasen Reinsdyrslakteri med både rot og grønne saker.

Dessert: Tjukkmjølksdrøm toppet med skogens bær.

På festivalområdet lørdag 16.30–18.30

 

Bar

På festivalområdet finner du tre barer, hvor du får kjøpt et bredt utvalg håndverksøl fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk.

Fredag: 18.00–01.00

Lørdag: 11.00–01.00

Betal med Vipps, kort eller kontanter!

single-image

T-skjorter & Merch

Livestock t-skjorter og annen merchandise selges i bodene våre på konsertområdet.

I tillegg selges merchandise fra forskjellige band i samme bod. Livestock t-skjorter kan kjøpes både ved kontakt med festivalledelsen og på festivalen.


Organisasjonen Livestock

Livestock skal være et unikt kulturtilbud i Fjellregionen. Festivalen skal tilby opplevelser innen musikk og aktivt friluftsliv, samt promotere Fjellregionens potensial og muligheter.

Livestock er en frivillig forening som består av et styre som er ansvarlig for drift og en arrangørgruppe med unge Nord-Østerdøler som jobber aktivt gjennom hele året. De har selv har tatt del i kulturlivet i regionen gjennom å arrangere konserter, spille i band og drive aktivt med friluftsliv. Livestock vant Frivillighetsprisen for Hedmark i 2014, og var blant de tre finalistene i den nasjonale kåringen. For å ha mulighet til å videreutvikle festivalen prioriterte Livestock i 2015 å godtgjøre festivalsjefen innenfor rammene til en deltidsstilling på 20 %.

I dag består av arrangørgruppen av 17 stykker, og i løpet av festivalen bidrar rundt 200 fantastiske frivillige. Livestock lever og brenner for å lage et best mulig tilbud for sine besøkende og deltagere, og investerer alltid eventuelt overskudd i å forbedre festivalen. I 2017 ble Kalvstock startet, for å lage et tilbud for barn og barnefamilier i regionen.


Lokalt engasjement

Livestock har som mål å promotere og ivareta regionens langvarige mattradisjoner. Siden 2012 har Livestock tilbudt lokal mat og drikke, noe som har blitt en viktig del av Livestock, og har vært med på å utvikle festivalens særpreg og lokale profil.scan0006

Livestockprisen ble etablert for å stimulere lokale artister til å satse på musikk. Gjennom Livestockprisen kunne lokale artister delta i en konkurranse hvor det beste bandet vant musikkutstryr for opptil 12 000 kr. Artistene ble nominert av publikum, og andre artister på festivalen.

Gjennom Livestocks alternative friluftsaktiviteter og støtte fra Gjensidigestiftelsen har det blitt ryddet, bygd og merket utallige sykkelløyper på Tronfjell. I tillegg har vi bygget en mobil buldrevegg som lånes ut til skoler, idrettslag og organisasjoner utenom festivalhelgen. I Rendalen er det tilrettelagt og pusset nærmere 200 buldreruter som er kategorisert og loggført.

I 2012 mottok Livestock prisen “Månedens alvdøl”, som blir utdelt til personer eller grupper som gjør en ekstra innsats for bygda og bygdemiljøet. I tillegg var Livestock en av fem semifinalister i den nasjonale Frivillighetsprisen for 2014. Livestock ble plukket ut til å representere Hedmark i kampen om prisen som går til enkeltperson eller gruppe som har “gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg”. Livestock kom til finalen, men ble slått på mållinjen av “De ville bak fjellet”. I 2015 mottok Livestock prisen “Årets alvdøl”, med begrunnelsen: “Gjennom ni år har en ivrig, driftig og kreativ gjeng med ungdommer fra bygda – og nabobygdene – bygd opp et imponerende festivalkonsept med både musikk og basecamp-aktiviteter som fenger folk i alle aldre fra hele regionen. Livestockfestivalen har blitt et begrep, og et kvalitetsarrangement som årlig trekker nærmere 1500 besøkende og engasjerer et stort antall frivillige medhjelpere.”