Bjørn Eidsvåg

Enkelte artister har evnen til å levere full pott hver gang de opptrer. Jørn Hoel er en slik artist. Med sin særegne stemme, udødelige sanger, gode historier og unike opptredener i forskjellige tv-sammenhenger de siste årene har han blitt en klassiker.

I fjor traff vi han først i Thomas Giertsen serien ”Helt Perfekt” på TVNorge. Deretter lot folk flest seg imponere av hans deltagelse både på ”The Hit” og ”Stjernekamp”. Kanskje aller mest i sistnevnte program, hvor han briljerte med musikalske prestasjoner som strakk seg fra hip-hop til blues. Det toppet seg da hele Norge holdt pusten under hans fremføring av Puccini-arien ”Nessun Dorma”.

Jørn Hoel har gjennom sin karriere vært gjennom flere sjangre. Da han startet å spille på 70-tallet var allerede da innom flere stilarter før han slo igjennom med sine norske popballader på 80-tallet. I dag er han også kjent for fengende latinorytmer og når han spiller med bandet ”the blue groove” går det mye i rhytmn and blues. På konsertene sine spiller Hoel låter fra hele sin karriere, noe som betyr at han presenterer stor variasjon i sjanger og både norske og engelske tekster. Og han legger gjerne til en god historie.

I tillegg til en god musikk er Hoel også kjent for sine matkunnskaper. Det hele startet med et møte med gitaristen til Bob Dylan, Billy Cross. Han var produsenten under en av Hoels plateinnspillinger på 80-tallet og mente musikken ble bedre om man spist god mat. Siden da har Hoel vært lidenskapelig opptatt av matlaging og gjerne med en god vin til.

Nå er Jørn Hoel og The Blue Groove klare for Livestock. Med låter fra hele hans karriere og kanskje med noen gode historier på toppen er vi sikker på at dette kommer til å blir en flott konsertopplevelse for alle våre festivaldeltakere.

Jørn Hoel & The Blue Groove:

Jørn Hoel, vokal, gitar

Bill Troiani, bass

Alexander Pettersen, trommer

Axel Arnesen, gitar