single-image

Kalvstock – barnas egen festival!

Kalvstock er Livestock for de minste – en helt egen festival for barn og barnefamilier, spekket av musikk og aktiviteter.

Kanskje den beste dagen i sommer?

Som et lite miniØya i Nord-Østerdalen ønsker Kalvstock å være et spennende tilbud for alle barn. Ta med deg mamma og pappa, bestemor og bestefar, søsken og alle andre du finner på din vei, til Aukrustsenteret den 14 juli. Man kan også kombinere med et besøk på senteret. Da er det bare å kjøpe kombibillett.

Er du glad i musikk? Kom og hør dyktige musikere synge og spille fjollete, tullete, fengende og kule sanger. Ikke for de voksne, men for deg. Tullkattesnutene og Bare fjas og Blågras er klare! Etterpå kan du gå i rytmelavvoen og fortsette med å lage din egen musikk, eller prøve ut ulike instrumenter.

Liker du teater? Karius og Baktus besøker Flåklypasalen kun denne ene dagen akkurat kl. 10.30. De små tanntrollene har tenkt å hakke i tennene til Jens slik at han jamrer seg resten av uka. Men de trenger tenner i salen som de kan flykte inn i når tannbørsten kommer.

Bruker du å bli sulten når du har det gøy? Da kan du kjøpe deg noe godt å spise, eller kanskje en smoothie høres bra ut. Fyll dessertmagen med is, eller kanskje med sukkerspinn?

Vil du leke og finne på morsomme ting? Hele festivalområdet vil være spekket av aktiviteter for små og store. Seil nedover Glomma som en sjørøverkonge. Fisk en ørret. Ta med deg ei gammel t-skjorte, og lag et bærenett bare ved hjelp av ei saks. Bli “brennmerka” med Kalvstock-logoen. Spill Giga-Jenga og vær den beste til å lirke ut klossene. Bli malt i ansiktet som en løve, eller kanskje en sommerfugl. Hopp i høyet, eller kos med dyra. Skjer det mer? Så klart, men noe må jo spares til festivaldagen.

Vi håper å se akkurat deg der. Vi ses!

single-image

Disse kommer på Kalvstock 2018

Bare Fjas og Blågras

Fritz, Hans Martin og Øyvind skulle gjerne ønske at de var cowboyer, men det er de ikke. Derfor drømmer de seg tilbake til cowboyens tid, slik de tror den var, og spiller musikk slik cowboyene spilte den. Bare Fjas og Blågras er riktignok tre karer, men de har 27 strenger og til sammen 9 instrumenter – pluss at de synger trestemt. De spiller noen av de gamle amerikanske cowboysangene, men mest av alt liker de å spille kjente å kjære barnesanger.

Kanskje har du hørt Blåmann, Fola Blakken, Reven på Hønsejakt og Gubben og Gamla? Disse får du servert i ekte bluegrasstil med banjo, fele, gitar og sang. Litt fjas blir det også. Cowboyene er flinke til å fjase rundt leirbålet.

Tullkattesnutene

Tullkattesnutene er Kirsti Huke og Siri Gjære. De liker å drømme seg bort og lage sanger og synge og danse og finne på ting! De lager låter om det de drømmer seg bort i og de de tenker på, om viktige saker og godteri, og spiller på mange slags instrumenter, og de spiller gjerne både høyt og lavt.

Med platen Vi vil ut på byen (2013) vant Tullkattesnutene årets Spellemannspris i kategorien barnemusikk i 2014.

Tullkattesnutene liker å være på rommet sitt, men det er fryktelig rotete der. Når det stadig dukker opp ting de skal rydde vekk, kommer de på historier og sanger som dukker opp i hodet samtidig, og da kan det ta sin tid å få orden i sakene. Men det gjør i grunnen ikke noe. Når de så får besøk av en gjeng med under er det mye morsommere å fortelle og lage musikk og opptre, enn å rydde. Så får vi se hvordan det går.

Kirsti Huke synger og spiller tangenter, gitar, elektronikk og diverse duppedingser, mens Siri Gjære synger og spiller gitarer og diverse dilldall. Konserten passer for alle slags folk, og Tullkattesnutene synes det er spesielt kult dersom det er både voksne og barn og gamle og unge sammen på konsert.