single-image

Kalvstock – barnas egen festival!

Kalvstock er Livestock for de minste – en helt egen festival for barn og barnefamilier, spekket av musikk og aktiviteter. Kalvstock arrangeres på Aukrustsenteret. Her kan du oppleve konserterteater, klatring, rafting på Glomma, yoga, være med på musikkverksted, spise lokal mat og mye mer!

Disse kommer på Kalvstock 2018

Bare Fjas og Blågras

Fritz, Hans Martin og Øyvind skulle gjerne ønske at de var cowboyer, men det er de ikke. Derfor drømmer de seg tilbake til cowboyens tid, slik de tror den var, og spiller musikk slik cowboyene spilte den. Bare Fjas og Blågras er riktignok tre karer, men de har 27 strenger og til sammen 9 instrumenter – pluss at de synger trestemt. De spiller noen av de gamle amerikanske cowboysangene, men mest av alt liker de å spille kjente å kjære barnesanger.

Kanskje har du hørt Blåmann, Fola Blakken, Reven på Hønsejakt og Gubben og Gamla? Disse får du servert i ekte bluegrasstil med banjo, fele, gitar og sang. Litt fjas blir det også. Cowboyene er flinke til å fjase rundt leirbålet.

Tullkattesnutene

Tullkattesnutene er Kirsti Huke og Siri Gjære. De liker å drømme seg bort og lage sanger og synge og danse og finne på ting! De lager låter om det de drømmer seg bort i og de de tenker på, om viktige saker og godteri, og spiller på mange slags instrumenter, og de spiller gjerne både høyt og lavt.

Med platen Vi vil ut på byen (2013) vant Tullkattesnutene årets Spellemannspris i kategorien barnemusikk i 2014.

Tullkattesnutene liker å være på rommet sitt, men det er fryktelig rotete der. Når det stadig dukker opp ting de skal rydde vekk, kommer de på historier og sanger som dukker opp i hodet samtidig, og da kan det ta sin tid å få orden i sakene. Men det gjør i grunnen ikke noe. Når de så får besøk av en gjeng med under er det mye morsommere å fortelle og lage musikk og opptre, enn å rydde. Så får vi se hvordan det går.

Kirsti Huke synger og spiller tangenter, gitar, elektronikk og diverse duppedingser, mens Siri Gjære synger og spiller gitarer og diverse dilldall. Konserten passer for alle slags folk, og Tullkattesnutene synes det er spesielt kult dersom det er både voksne og barn og gamle og unge sammen på konsert.