Foto: privat

The Kids er blant annet kjent for låter som «Forelska i Lærer’n» og «Norske Jenter». I 2020 feirer de 40 års jubileum som band, og entrer i tillegg scena på Livestock.

I 1980 betydde hvitvasking av hår smertefull behandling med 18% vannstoff og intens sviing. Fem gutter setter seg i frisørstolen, og noen timer senere er alle blitt blond. En av guttas støttespillere, Olav Norum, kommer opp med navnet The Kids. Nå gjenstår bare det viktigste – å lage en ny låt som de kan spille på trøndersk.

En januarmorgen i 1980 skjer det, i løpet av en halvtime skriver Dag og Torstein «Forelska i Lærer’n» på gutterommet til Torstein uten helt å fatte de historiske konsekvensene. Sangen blir sporenstreks øvd inn på kvelden med resten av bandet – Ragnar tilfører trommeriffet og Torstein får prøvd ut solo-idéen mot Sveins og Arilds akkorder.

Det viser seg at de har skutt gullfuglen, da de vinner både Trøndersk Mesterskap i 1980 og blir bedt om å komme i Nidaros Studio for å spille inn en demo. Like etterpå signeres platekontrakt med CBS’s A&R-mann, Kristian Lindeman. De går i studio senere på vinteren og spiller inn sin første plate «Norske Jenter» i løpet av 14 dager.

– Det er stor stas at trønderne tar turen til Alvdal på sin 40 – års jubileumsturné. Det vil bli allsang, og vi gleder oss til å se samtlige Livestockere synge «kom tilbake om 4 år», sier Tora Trønnes Lilleeggen i Livestocks bookinggruppe.