Enhetsleder for kultur i Alvdal kommune, Anette Friis Pedersen, opplevde sin første Livestock i år – både som publikum og som frivillig. Vi blir så glade av å lese om hennes opplevelse på årets Livestock, og takker for at vi har en kultursjef som stiller på som frivillig på vårt arrangement!

Les brevet hennes her:

«Jeg hadde gleden av å besøke mitt første Livestock i helgen. For en opplevelse det var! En fantastisk sjangermiks, store navn og små navn, lokale band, regionale band og nasjonale storheter. Publikum var med, det var både takttramping og glad dans. Selv været var enestående; varm sol og velsignede regnbyger.

Livestockadministrasjonen fungerer som et velsmurt maskineri. For å få den helt store Livestockopplevelsen, tok jeg en frivilligvakt hvor jeg fikk kjenne litt på følelsen bak de svarte gjerdene. Frivilligvakten var en fryd, med hyggelige medfrivillige og profesjonelle Livestockere som rolig og pedagogisk ga nødvendig opplæring og god koordinering. Det var lett å komme i kontakt med våre unge overordnede når utfordringene dukket opp underveis, og alt ble løst med godvilje og smil.

Et stort antall av de frivillige er voksne og «godt voksne». Ja, det er foreldre som holder et lite øye med poden underveis, men også de som rett og slett ser verdien i dette arrangementet for lokalsamfunnet vårt. Folk stiller opp og er klare for å yte sin skjerv for et godt og trygt arrangement. Livestock handler nemlig om større ting enn den rene musikkopplevelsen. Det handler om lokalentusiasme, det handler om verdiskapning, det handler om store ringvirkninger knyttet til politiske og økonomiske plussord som trivsel og bolyst, økt antall overnattingsdøgn, omdømmebygging og mye mer. Våre kolleger som steller med kultur og samfunnsutvikling i nabokommunene har klar beskjed til oss – Alvdal er utrolig heldige som har Livestock.

Jeg har fått følge Livestock litt underveis i planleggingen, og vet med hvilken profesjonalitet og hvilket alvor administrasjonen jobber. Jeg retter en ekstra takk til Livestockgjengen for fokuset på sikkerhet – selv om man slett ikke merker noe til disse tiltakene mens man går rundt på området og hygger seg, med saccosekker, deilig mat, kjentfolk til høyre og venstre og lokale artister som kom koser seg som publikummere etter egen innsats. Bak kulissene var man forberedt på skader og helseproblemer, overstadig beruselse, kriminalitet og ikke minst den store brannfaren vi er så bekymret for. Imidlertid var det liten grunn til bekymring: Røde Kors sto på plass, brannvesen og politi var med på laget, vannvognene sto klare, brannslukningsapparater og vannposter var strategisk plassert på hvert hjørne. Blide, hyggelige vaktmannskaper kikket gjennom vesker og sekker og hindret at man tok med seg ulovlige rusmidler, og inne på festivalområdet sto gode leverandører klar og solgte god, lokal mat for en rimelig penge. Resultatet ble et publikum i knallform, med godt humør og rykking i dansefoten både ved hovedscenen og skogsscenen.

Mye mer kan sies, men hovedbudskapet burde være noenlunde klart: Velkommen tilbake i 2019! Og – pass godt på lydmann Ketil, som nærmest ble sjanghaiet på stedet av the Dogs og Kristopher Schau i storform.

Gratulerer, Livestock, med fantastisk gjennomføringsevne og velfortjent publikumsrekord i 2018!»