Foto: Haakon Lundkvist

GIF/Foto: Filmed by Bike

Foto: Haakon Lundkvist

Foto: Haakon Lundkvist

Første helga i september ser Livestock sykkelfilmfestival dagens lys. Festivalen skal skape enda mer aktivitet i sykkelbygda Alvdal, og ikke minst bidra til inspirasjon til å oppleve regionen fra sykkelsetet. På programmet er både et helt eget kortfilmprogram, de største sykkelfilmene fra 2019 og 2020, og en egen filmkonkurranse i regi av Livestock.

– ­Dette blir sykkelfilmer slik det er ment at de skal nytes – på stort lerret og med høy lyd, sier sykkelansvarlig på Livestock Audun Lutnæs

Amerikansk kortfilmprogram på turné
Festivalen starter fredag 4. september med et kortfilmprogram som er et samarbeid med sykkelfestivalen Filmed by Bike i USA. Hvert år samler Filmed by Bike inn filmer fra uavhengige filmskapere over hele verden, som først blir vist på hovedfestivalen i Portland før det settes sammen et filmprogram som sendes ut på turné. På Livestock sykkelfilmfestival er det Adventure programmet som blir vist, med inspirerende filmer og historier fra eventyrlige turer og steder.

De største fra 2019 og 2020
Lørdag 5. september blir det kinovisning av Teton Gravity Research sin nye storfilm, og fjorårets store sykkelfilm Return to Earth. Return to Earth er Anthill Films lenge etterlengtede oppfølger til unReal, og ble kritikerrost over hele linja etter premieren i 2019.

– Sykkelfilmene har havnet litt i skyggen av andre aktivitetsfilmer og kanskje spesielt skifilmene, og derfor mente vi at det var på tide med en egen sykkelfilmfestival som slapp til disse storfilmene i kinosalen de hører hjemme, sier Lutnæs

Filmkonkurranse på Livestock
Det er likevel ikke bare de profesjonelle produksjonene som får plass på festivalen. I år lanserer Livestock en egen filmkonkurranse under festivalen i juli. Selv om ikke alle kategoriene er klare ennå vil sykkel definitivt være en av dem, og vinnerne av filmkonkurransen vil bli vist på sykkelfilmfestivalen. Målet med konkurransen er i følge Lutnæs å bidra til økt inspirasjon.

– På sikt håper vi at vi kan tilby et helnorsk kortfilmprogram og aller helst også full-lengde filmer.  Da tenkte vi at en filmkonkurranse på Livestock kan være starten på det. Vi håper at det både kan bidra til inspirasjon til å lage egne filmer, men også til å få enda flere ut for å oppleve regionen vår fra sykkelsetet.

Aktiviteter gjennom helga
I tillegg til filmvisningene vil det også bli tilbud om guidede turer i regi av Urørt ski- og sykkeleventyr, samt afterbike og forskjellige andre sosiale aktiviteter. Selve filmvisningene vi være på Alvdal kino på Aukrustsenteret, men med så korte avstander fra kinosalen til sykkelstiene på begge sidene av dalen er det aldri langt fra den ene opplevelsen til den andre. Festivalen er et samarbeid mellom Alvdal kommune, Livestock, Urørt ski- og sykkeleventyr, og Steien Hotel.

 

Billetter finner du her: 
https://livestock.hoopla.no/sales/2180274440