Foto: MA-Ungdom

MA-Ungdom med stand på Livestock

 Fredag og lørdag kan du se utstilling, teste promillebriller og være med på andre aktiviteter med MA-Ungdom

– Vi har lest mye om Livestock og det virker som en arena der vi kan treffe målgruppen vår, og få spredt budskapet vårt til enda flere, sier Lina Langaas – prosjektansvarlig i MA-Ungdom.

Fritt for rus
Og budskapet Langaas håper å spre handler om rusfrie arenaer for utfordring og mestring. MA-ungdom arbeider for å redusere antall ungdommer som blir drept eller skader seg i trafikkulykker, og ønsker å forebygge rus i trafikken og blant ungdom. Med ulike prosjekter og kampanjer prøver de å spre kunnskap om temaet.
Ett av prosjektene heter DeathTrip – On the road og er en utstilling med filmer, plakater og radiospotter.
– Vi har drevet med prosjektet Deathtrip i over ni år, hvor vi har engasjert videregåendeelever til å lage egne holdningskampanjer mot rus i trafikken. Dette har resultert i så mange gode kampanjer at vi ønsker å samle de beste og lage en utstilling av det, forteller Langaas.

Test promillen før du drar hjem
MA-Ungdom har medlemmer og motorsportklubber rundt om i hele landet som jobber med å spre budskapet deres. Organisasjonen jobber spesifikt med rus i trafikken, noe Langaas tror er spesielt med organisasjonen.
– Det beste med MA-Ungdom er at vi tar opp temaer som ikke andre prater om. Det er ingen andre organisasjoner som jobber med trafikksikkerhet rettet mot ungdom slik som vi gjør – spesielt ikke rundt temaet rus i trafikken.
Før Livestocks festivalgjengere tar turen hjem på søndag, kan de få testet promillen sin av MA-Ungdom.
– Vi regner med at det er mange som skal ta seg en eller flere øl i løpet av helgen, og da kan det være lurt å sjekke promillen dagen derpå, for å være på den sikre siden før man setter seg bak rattet, sier Langaas.

Et godt sikkerhetstiltak
Livestocks festivalsjef er glad for at MA-Ungdom vil ta turen under årets festival.
– Jeg tror dette passer veldig bra for oss, siden det er rettet mot unge under 25 år, og de jobber med å skape spennende opplevelser og aktiviteter. Dessuten er promilletesting et veldig bra sikkerhetstiltak, sier Anne Linn Vingelsgård Schärer.

PS! Vi trenger fortsatt frivillige som vil hjelpe til på Livestock. Søk her!
Og har du ennå ikke kjøpt deg billetter til Livestock? Kjøp dem her!