Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Foto: Pål Audestad

Foto: Glenn Melling

En visekunstner fra Ål, de sinteste bikkjene i norsk rock og ingen ringere enn en av de fire store i norsk rockehistorie. Ja, det skal bli rock på Livestock i sommer også.

– Nå begynner det å krible i magen. Dette er stort. Veldig stort, sier festivalsjef Anne Linn Vingelsgård Schärer, når vi nå gladelig kan presentere de neste artistene til Livestock 2018.

Vi husker dem fra Livestock 2015, da leverte de til gangs. Men jammen er det fint at Garasjerockerne i The Dogs vil vende tilbake til Østerdalens dype skoger. Bandet er kanskje et av de mest hardtarbeidende vi har i Norge. De er konstant på turné og slipper album hvert eneste år. For sjette år på rad er The Dogs nå ute med ny plate. The Grief Manual har høstet den ene gode anmeldelsen etter den andre. Med tekstforfatter Kristopher Schau i spissen, leverer de tradisjonen tro, ti nye rockelåter som virkelig setter seg i hodet.

– Les mer om alle artistene som kommer på Livestock 2018!

Men vi får liksom ikke nok rock på Livestock. Derfor gir vi dere i sommer også en av de fire store i norsk rockehistorie. Raga Rockers er et av landets viktigste og mest legendariske rockeband. Siden 1982 har Michael Krohn og resten av gjengen gitt sitt hengivne publikum solide doser rockepoesi gjennom tolv studioalbum og et hundretalls konserter. Stadig appellerer Raga til nye generasjoner med sine klassiske låter, og fansen slutter aldri å rope etter mer. Det skal høres mellom furutrærne på Livestock i sommer også.

– Kjøp billetter til Livestock 2018!

På toppen av det hele kommer Stein Torleif Bjella med sine betraktninger og problemstillinger fra Hallingdal – vonde visu om sørgmodige gleder og visepsykiatri som kanskje ikke er så fjernt for en østerdøl. I hans tekstunivers er firbeinte venner og stjernepar, dager som krymper og etableringsfaser som blir stadig lengre. or selv om man lever godt på bygda, er ikke kjærligheten noen spøk der heller. Med disse historiene, og med melodiene og formidlingsevnen, har Bjella markert seg som en helstøpt liveartist.

Hør musikken fra artistene som kommer i vår Spotify-liste mens du gleder deg til sommeren du også.