GLEDER SEG: Siri Beate Fossum er klar for å lage festival for barn. Foto: Anne Skjøtskift

Siri Beate Fossum er vår nye sjef for Livestock for de minste. Kalvsock arrangeres ved Aukrustsenteret på formiddagen lørdag 14. juli, og «Bare fjas og Blågras» og «Tullkattesnutene» – begge med folldøler på laget – inntar scena.  

– Vi er utrolig glade for å ha fått Siri Beate med på laget. Vi har forsøkt å verve henne i flere år. Hun er en positiv og sprudlende ressurs med et stort hjerte for å få til et godt aktivitetstilbud i fjellregionen, sier en fornøyd festivalsjef Anne Linn Vingelsgård Schärer.

Henger sammen

Kalvstock-sjefen sjøl gleder seg.

– Jeg tror Livestock får en større tilhengerskare med Kalvstock. De er såpass nært knyttet sammen, slik at alle barn som er innom Kalvstock vil føle at Livestock er mammakua. Det er viktig å gi et tilbud til barnefamiliene. Det er jo barna som er den neste generasjon Livestockere. Og da er det viktig å få inn festivalfølelsen tidlig, sier Siri Beate.

– Det er så gøy å planlegge en festival for barn. De blir lettere engasjert enn voksne og følelsene ligger utenpå kroppen, så det skinner også mye fortere gjennom hvis det ikke er bra. Derfor er det viktig å ta dem på alvor, og skape en dag som vil engasjere og glede, fortsetter hun.

Et gøyalt univers

Siri Beate synes det både er skikkelig gøy og skummelt å være Kalvstock-sjef

– Barn lar seg ikke lure. Jeg vil, sammen med alle de andre flotte folka jeg har med meg, prøve å lage et tilbud som man bare må få med seg. En utendørs festival for barn der de får høre bra musikk, være aktiv i kule og morsomme aktiviteter, oppdage det musikalske i seg, skape og være kreative, og å være sammen med andre barn i et lekent og gøyalt univers.

Drømmen hennes er at det skal bli en festival med like mange besøkende som Livestock har i dag.

– Kanskje kalven vokser seg høyere enn mammaen sin. Hvem vet?

Musikk og aktiviteter

I år som i fjor blir Kalvstock spekket med aktiviteter og musikk. på baksida av Aukrustsenteret vil det skje mye forskjellig. Aktivitetsgruppa er godt i gang med planlegging. Det blir klatrevegg, og en gjentakelse av fjorårets suksess med rafting på Glomma. Her blir det også et stort aktivitetstelt med alt fra bygging av duplo og tegning, til en stor taggevegg. Kanskje kan du til og med designe din egen Kalvstock t-skjorte, eller få «brennerka» deg med Kalvstock-logoen?

– Det kommer til å bli så gøy! Vi har to utrolig dyktige og morsomme band på plass. I tillegg til aktivitetene blir det barneteater, yoga og musikkverksted der barna kan utforske musikk og rytmer. Hvis du i tillegg vil slå to fluer i en smekk, så besøker du Aukrustsenteret samme dag. Etter de timene der sovner barna med et smil om munnen, og de voksne kan gjøre seg klare til å rocke Livestock, sier Fossum entusiastisk.