I 1994 skulle det være bandstand på Klepp. Et band hadde brått meldt avbud, en spot var ledig. Det var da Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe og Tollak Friestad fikk idéen om å starte opp et nytt band. De lagde og øvde inn 9 låter på én dag, framførte dem samme kveld. Deretter slapp de en demo, spilte tre konserter, og la opp. Bandet kalte de Skambankt.

Så gikk det ti år. Jærguttene var eldre, og vann hadde rent under alle bruene. Terje Winterstø Røthing spilte gitar i Kaizers Orchestra, men det brant under rockeføttene til de gamle kompisene. Skambankt-materialet og Skambankt-lyden ville ikke ligge i ro. De hentet fram den gamle energien og parret den med den nye. Skambankt anno 2000-tallet ble født.

Der startet en hardrock-historie som etter hvert har gitt bandet en sterk posisjon på den norske musikkscenen. Skambankt debuterte med sitt første album i 2004. De skaffet seg raskt et sterkt live-rykte, og i løpet av de neste årene la bandet flere signatursterke plater på bordet, med hits som “O Dessverre” og “Mantra”. I 2006 ble Børge Sageng Henriksen fra Hammerfest med på trommer. Skambankt trålte land og strand og bygget stein for stein.

Da Skambankt slapp sitt femte album, Sirene (2014), mottok det fantastiske anmeldelser og gikk rett til topps på VG-lista. Bandet har siden den gang turnert Norge rundt, vært gjennom Danmark og spilt på festivaler som Roskilde, Øyafestivalen, Slottsfjell, Hove, Malakoff, Pstereo og Bukta, for å nevne noen.

Skambankt leverer alltid live. Med en egen blanding av punk, rock, ny og gammal hardrock, er dette en takknemlig oppgave for bandet. Er du ung og rotløs eller gammel og satt, men glad i rock, vil du sannsynligvis få en heftig konsertopplevelse med Skambankt.