KLAR FOR LIVESTOCK: Med en herlig miks av funk- og discolåter gleder Funky Fjellfolk og Frode Alnæs seg til å blåse liv i årets Livestock-publikum. Fra venstre Simen Nyhus, Jon Erik Gjelten, Frode Alnæs og Tore Reppe. Foto: privat

Når Frode Alnæs inntar Livestock sammen med Funky Fjellfolk, er det med en splitter ny sang laget spesielt for anledningen.

– Sangen er spesialskrevet for dere og for oss. Jeg ser jo på Tronfjell i forskjellige varianter fra hytta her på Savalen, og låta skal skildre den naturen – dalen, fjellene, Glåma sin ferd og Jutulhogget i dramatiske sekvenser. Jeg tror det kan bli eksotisk.

Freden i Østerdalen er ubetalelig

Frode Alnæs er etterhvert blitt godt kjent i Nord-Østerdalen. Kona hans har familie og hytte her, og fjellene er han svært glad i.

– Jeg har spilt i dalen før, og har fått et nært forhold til den etter at jeg gifta meg. Jeg synes det er så vakkert her. Stillheten og freden oppi her er ubetalelig.

Og inspirert av nettopp denne dalen, har det nå blitt en sang. På Livestock 2018 blir det urfremførelse – og det ryktes om magisk stemning rundt midnatt.

– Denne sangen har jeg skrevet med tanke på Livestock og publikummet. Det blir nok litt trolsk, som en reise i naturen. Jeg hoper publikum er spontane og finner en trolldans, sier Alnæs, og håper at publikum stiller opp og koser seg.

Spilt med fjellfolket før

Som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere, har Frode Alnæs mange spillejobber denne sommeren. Å spille på festival er imidlertid noe helt for seg selv.

– Jeg har spilt mye på festivaler, og de har en helt egen energi. Nå har jeg hørt så mye flott om Livestock, så det skal bli artig å spille der.

Når han nå skal gjeste scenen med Funky Fjellfolk, er det ikke første gangen. Alnæs var nemlig solist med Funky Fjellfolk da de spilte på Røros for et år siden – til stor suksess og for en smekkfull sal.

– Det var kjempeartig å spille med Funky Fjellfolk. De hadde hørt at jeg drev og vanket i fjellene her, og spurte om jeg ville være med, forteller Alnæs.

Og for Funky Fjellfolk sin del er det dessuten ikke første gang de står på Livestockscenen. Det musikalske fjellfolket hadde sin debut på festivalen i 2013, og spiller for fjerde gang denne sommeren – og kan vel med det snart kalle seg for husband.