Foto: Ole Ekker

Foto: privat

Foto: Tor Egil Lilletrø

 

Da Gåte kom tilbake etter en tolv år lang pause i 2017, var det med en kviknedøl på laget. I sommer tar Jon Even med seg bandet og det eventyrlige musikkuniverset for å spille mellom trærne på Livestock.   

– Det er ingen hemmelighet at Livestock er perfekte omgivelser for Gåte, når skumringa inntar og vi er omringet av furu og gran i ingenmannsland, sier Jon Even Schärer.

Et privilegium

Han har nettopp lagt bak seg en festivalsommer med nesten tjue konserter, og en real norgesturné i november – deriblant en utsolgt konsert på Sentrum Scene. Siden han ble invitert inn i nye Gåte i 2017, har det gått slag i slag.

– Det er virkelig et privilegium å få være med Gåte anno 2018. Det har vært en vanvittig reise, og ting har skjedd så fort at jeg ennå ikke har rukket å ta alt innover meg, sier han sjøl.

Gåte har, siden oppstarten i 1999, forsøkt å ta publikum med seg vekk fra hverdagen, og inn i et musikalsk univers der bare fantasien setter grenser. Bandet fikk stor suksess på 2000-tallet, med Spellemann-pris, over 100 000 solgte album og topplassering på den nasjonale topp 40-lista i Norge. I november kom tredjealbumet «Svevn» – til anmeldernes store begeistring. Det lover godt til fredag 12. juli på Livestock.

  •  > Les mer om Gåte!

Hjem til Livestock

Nå gleder Jon Even seg til å ta med seg Gåte og spille på hjemmebane. For på Livestock har han stått på scena flere ganger før.

– Det blir selvfølgelig ekstra spesielt i år. Jeg har spilt med ulike band på festivalen omtrent hvert år, og har vel alltid sett på det som et slags bidrag til Livestock.

Og kanskje nettopp derfor har et helt spesielt forhold til den lokale festivalen.

– I apparatet bak Livestock er det kjentfolk fra alle kanter i Nord-Østerdal med en vanvittig stå på-vilje for å få dette til å bli en kvalitetsfestival – og kvalitet er det. Jeg er så enig i tankegangen og retningen festivalen har tatt, og da er ekstra kult å få headline festivalen med Gåte, sier han.

–  Med sin trolske musikk og fremtoning er det vanskelig å se for seg et band som passer bedre inn i skogen på Stormoen Skytebane. Som om ikke det er nok har de nå fått med seg trommis fra Nord-Østerdal. Bandet kommer til å levere en ny og helt unik stemning som Livestock ikke har opplevd tidligere, sier Andreas Tronsgård Borkhus i bookinggruppa til Livestock.

Kjøp billett til Livestock 2019