Kun 9 måneder etter at albumet “The Tears Are Voodoo” ble sluppet til et regn av 5’ere i norsk presse, slapp Oslobandet The Dogs sitt tredje album “Black Chameleon Prayer”. 

Bandet har allerede høstet 6 x 5’ere, blant annet i VG og Aftenposten. Frontmann og låtskriver Kristopher Schau er, ifølge ham selv, i sitt livs låtskriverform, og forklarer den hyppige plateproduksjonen slik:

“Når vi først hadde låtene, så synes vi ikke det var noe vits i å vente. Mulig det hadde vært taktisk smart å drøye det litt, men nå flyter det kreativt sett så bra for tida at det er morsommere å bare surfe på så lenge det er vær for det»

Foruten Kristopher Schau, består The Dogs av et knippe veteraner fra Oslos rockemiljø med medlemmer fra så forskjellige band som blant annet Sweden, Cumshots, Shit City og Cyaneed:

Kristopher Schau (Cumshots, Hurra Torpedo m.m.) – vokal

Mads Martinsen (Mongo Ninja m.m.) – gitar

Roar Nilsen (Pål Angelskår, El Doom & The Born Electric m.m.) – Bass

Henrik Gustavsen (Cyaneed, Mono Sapiens m.m.) – Trommer

Christian Spro (Sweden m.m.) – Orgel

Kenneth Simonsen (Shit City, Vidar Vang m.m.) – Perkusjon

 

Et knippe utvalgte oppslag:

Little Steven mente de laget verdens beste låt i fjor. Klikk her for å lese oppslaget.

VGTV dokumenterte pakkeprosessen til Kristopher Schau før turné. Klikk her for å se innslaget.

TV-reportasje i Adresseavisen hvor Schau er reporter. Klikk her for å se innslaget.

 

Anmeldelser av “Black Chameleon Prayer” i Norge:

VG: 5/6
Aftenposten: 5/6
Panorama: 5/6
Desibel: 5/6
Summørsposten: 5/6
Fædrelandsvennen: 5/6

Førsteopplaget på vinylen av Black Chameleon Prayer, ble solgt ut i løpet av 2 dager, og de siste eksemplarene av opplag 2 er også straks revet bort. Oppskriften på Black Chameleon Prayer er i følge Schau det samme som tidligere:

«Stilmessig er nok «Black Chameleon Prayer» råere, men allikevel mere melodisk enn forgjengeren. Konseptet er det samme. Å spille det inn så live som mulig. Med unntak av kor og perkusjon ble da også hele dette albumet spilt inn over en fuktig lang-weekend. Det du hører på plata er med andre ord nøyaktig det samme som du får høre live».