Mall Girl. Foto: privat

Tynset jazzklubb bidrar til Livestocks nye scene


Der Livestock har en festivalhelg med flere opplevelser, har Tynset jazzklubb en jevn konsertfrekvens gjennom hele året. Sammen sitter vi på forskjellige erfaringer vi kan dra nytte av.

Tynset jazzklubb bidrar derfor økonomisk, og ikke minst musikalsk, til den nye Skogsscena på Livestock. Det er Livestock glade for.

– Samarbeidet gir festivalen en større musikalsk bredde – festivalstemning med ørebalsam blir det i alle fall, sier bookingsjef i Livestock, Ola Brandsnes Vårtun

Jazzklubben stiller med to ulike konserter under årets festival – bandet Mall Girl med utspring fra Norges musikkhøgskole og en solokonsert med tynsetingen Ellen Brekken på bass.

– Vårt program vil definitivt vise en større bredde i programmet til Livestock, og vi satser på både feelgood- og gåsehudfaktor på våre konserter, sier Eirin Lien, leder i Tynset jazzklubb.

FRAM MED BASSEN: Ellen Brekken i Deep End vil ha mer fokus på bassen. Foto: Andreas Ulvo

Jazz kan være så mangt

– For jazzklubben sin del handler det om å kunne nå ut til et litt yngre publikum, at vi kan vise at jazz og beslektet musikk kan være så mangt, og at man kan få utrolig mye fin musikk med på kjøpet hvis man utvider horisonten sin litt, sier Lien.

Norske jazzinstitusjoner har levert banebrytende indiepop i det norske musikklandskapet de siste årene, med band som Highasakite, Broen, Pixel, Fieh, Your headlights are on og Pom Poko. Mall Girl er et av nye, unge band med stor rytmisk og harmonisk overskudd fra jazzen, men som bruker det til å lage fengende popmusikk.

– Vi ser at grensene mellom forskjellige sjangre er på vei til å viskes ut og at dagens unge musikere henter inspirasjon fra et hav av forskjellige inspirasjonskilder. Det tror vi det blir kul musikk av, og Mall Girl er et eksempel på dette, sier Ellen Brekken, bookingansvarlig i Tynset Jazzklubb.

 Gode musikkopplevelser til nord-østerdøler

Hennes eget band, Deep End, handler om å gi fokus til de dype bassfrekvensene.

– Vi er vant til at bassen bare er der, som et trygt anker i bandet, men her får man høre hvor mye som ligger i de forskjellige bassinstrumentene når det kommer til klang, groove, dynamikk, harmoni og melodi. Vi håper at vi kan utvide folks forventning til hvordan et instrument kan låte, sier Brekken.

Tynset jazzklubb har et mål om å gi gode musikkopplevelser til nord-østerdøler gjennom jazz og improvisert musikk. Med fire konserter i semesteret og jazzfestival i slutten av august trekker de store jazznavn som Karin Krog, Come Shine, Hot Club de Norvége og Arild Andersen. De synes det er viktig å samarbeid med andre arrangører i regionen.

– Livestock når ut til et stort publikum, og vi tar gjerne i mot flere unge publikummere. I tillegg synes vi det viktig å støtte opp under andre arrangører i regionen – Livestock gjør en utrolig bra jobb for å lage gode opplevelser for folk, avslutter Brekken.

KJØP BILLETTER TIL LIVESTOCK 2018!