TRONFJELL: Valkyrien Allstars skal spille på toppen av Tron søndag 14. juli. Foto: Ivar Thoresen/alvdalmiv.no

Foto: privat

Livestock avslutter årets festival med folkrock-gruppa Valkyrien Allstars 1 666 meter over havet søndag 14. juli klokka 14.

Veien opp til Tronfjell er Norges nest høyeste bilvei, og fra toppen har du rundskue.

– Livestock har lenge drømt om å arrangere konsert på toppen av Tron, og Valkyrien passer perfekt inn i omgivelsene. Konserten runder av en helg stappfull av opplevelser, og blir den heftigste avslutningen vi kunne forestilt oss, sier festivalsjef, Anne Linn V. Schärer.

Gratis konsert
Billetten til konserten med Valkyrien er bomprisen på vei opp til Tronfjell, ellers er det gratis for alle som går.

– Dette blir en opplevelse for hele familien. Tronfjell Opplevelser sørger for at bilveien er åpen helt til toppen av Tron og Alvdal bygdeungdomslag stiller med frivillige. Husk bare å ta med nok klær, sier Schärer.

Hun minner samtidig om at for å få med seg hele helga lønner det seg å kjøpe festivalpass før 1. juli, og at det er også siste dato for å bestille plass på årets Skogcamp og Elvecamp.

Unikt sykkeltilbud

Man kan også kombinere konsert med unike sykkelturer. På søndag tilbyr Livestock shuttling på  Tronfjellveien med tilgang til hele Tronfjells stinettverk, og for de yngre blir det sykkeltur i Tronsvanglia i regi av Team Ahlsell Cube. Det blir også guida stisykkelturer i fjellområdene rundt Alvdal, og mange av turene begynner allerede å bli fullbooket.

– Totalt er det allerede solgt dobbelt så mange billetter til sykling i forhold til i fjor, men det er fortsatt god kapasitet på flere turer – blant annet shuttling i Tron, sier Schärer.

Utforsker det tradisjonelle
Fra Valkyrien Allstars slapp sin selvtitulerte debutplate i 2007 – et album som raskt solgte til gull – har de fortsatt med å utforske og utfordre bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk i et kontemporært uttrykk.

Bandet har vært usedvanlig aktive og har gjennom 10 år med iherdig konsertvirksomhet utviklet seg til et solid og lekent liveband som aldri spiller to like konserter.

Valkyrien er Erik Sollid, Tuva Livsdatter Syvertsen, Martin Viktor Langlie Magnus Larsen Jr.

Hør Valkyrien på Spotify!

Kjøp festivalpass til Livestock