Foto: Tor Lindseth

Foto: Thomas Rodahl Dedekam

De to første bandene til Livestock 2018 er klare: Vazelina Bilopphøggers og Valentourettes skal rocke Livestock-scenen i sommer.

– Livestock gleder seg stort til besøk fra disse bandene! Vazelina leverer en perfekt miks av humor og rock, og Valentorettes må bare helt enkelt oppleves. Begge er helt rå live, sier festivalsjef Anne Linn Vingelsgård Schärer.

Underholdning som fenger bredt
Vazelina Bilopphøggers har lenge vært en drøm for Livestock, og nå går den altså i oppfyllelse. I juli står underholdningsbandet med stor u på scena, og det er bare å begynne å glede seg.

– Alle sekundene teller, det er som et tv-program, sier Eldar Vågan om hvordan de opptrer på scena.

I snart 40 år har de showet og underholdt flere tusen ganger, til fulle hus og strålende kritikker. For det er ekte underholdningsartister som kommer til Livestock.

– Vi er sju mann på scena, og alle spiller med begge hender og gjør så godt de kan. Vi står ikke stille og ser. Det er nok den største forskjellen på oss og andre band. Det er bare slik vi gjør det. Og vi har de beste musikantene i bransjen – det lar seg ikke diskutere, sier Vågan.

Sjøl var han nylig i Alvdal og spilte solo-konsert på Aukrustsenteret. Til sommeren har han med seg hele gjengen fra Vazelina, men heller ikke de er ukjente for Alvdal.

– Første gang vi var i Alvdal var nok i 1987, da spilte vi på idrettsplassen tror jeg. Siden har vi vært flere ganger i Tynset kulturhus.

Når Vazelina nå tester nye underholdningsformer og fortsetter festivallivet de startet på i 2017, hvor de blant annet gjestet Øya-festivalen, kan Livestock-publikummet vente seg kjente og kjære Vazelina-låter. Det forsikrer Vågan.

– Vi er vel uten tvil det bandet som spiller for et bredest publikum i Norge.

Valentourettes kommer tilbake
Valentourettes spiller Jokke, og med det får publikum servert norsk rockehistorie når Livestock gjentar suksessen fra 2013 og får besøk av kvartetten atter en gang. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke og Valentinerne og Jokke Med Tourettes. Og som bandnavnet indikerer, er Valentourettes en sammenslåing av disse to. De prøver å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nilsen, og hans musikk, om at rock er best på konsert.

 

Kjøp billetter til Livestock 2018!